RTVS ruší slávnostné odovzdávanie cien Rádiohlavy 2019 a ďalšie akcie

RTVS ruší slávnostné odovzdávanie cien Rádiohlavy 2019 a ďalšie akcie Foto: Archív RTVS

Po zrušení viacerých verejných podujatí v televízii a v rozhlase pristúpila RTVS k ďalším preventívnym opatreniam pre zamedzenie šírenia koronavírusu.

 

Z tohto dôvodu sa neuskutoční slávnostný večer udeľovania ocenení Rádiohlavy 2019 a dočasne budú pre verejnosť neprístupné aj výstavy v priestoroch Slovenského rozhlasu.

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov 12. ročníka Radio_Head Awards bolo naplánované na stredu 18. marca v bratislavskom NTC. Poslucháči sa víťazov v 12 kategóriách dozvedia vo vysielaní Rádia_FM ako i na webe radiohlavy.sk. „Veľmi nás to mrzí a spolu s kolegami sme naozaj smutní, keďže Rádiohlavy sú náš ťažiskový projekt, ktorý pripravujeme už od novembra. Verím však, že vzhľadom na okolnosti poslucháči zrušenie ceremoniálu chápu. Rádiohlavy odovzdáme v našom vysielaní a prostredníctvom stránky radiohlavy.sk,“ uviedla intendantka Rádia_FM Janka Imrichová.

RTVS už tento týždeň pozastavila výrobu dabingu ako aj nahrávanie rozhlasových hier. Zrušila tiež sobotný (14.3.) priamy prenos druhého semifinálového kola folklórnej šou Zem spieva a piatkový (13.3.) abonentný koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. RTVS bola nútená zrušiť tiež tohtotýždňové natáčanie zábavno-súťažnej relácie pre deti základných škôl Daj si čas.

Odkladá sa tiež otvorenie výstavy Beskydské trio z Poľska, ktorá je nainštalovaná v Galérii Slovenského rozhlasu. Dočasne sú pozastavené aj organizované prehliadky multimediálnej výstavy diel k storočnici Vincenta Hložníka, ktoré sa v Slovenskom rozhlase konali každú stredu.

Plánovaná verejná nahrávka nedeľnej zábavnej relácie Rádia Slovensko Pichli vidly (12.3.) bude bez verejnosti a verejná nahrávka relácie Rádia Devín Folkfórum live (20.3.) sa neuskutoční.

„Musíme sa správať zodpovedne, verím, že tento postup neochudobní ponuku rozhlasových programových služieb,“ poznamenal rozhlasový programový riaditeľ Michal Dzurjanin.