Podvodníci zneužili značky troch rádií a tváre ich moderátorov (FOTO)

Podvodníci zneužili značky troch rádií a tváre ich moderátorov (FOTO) Zdroj: Expres

Rádio Expres a Europa 2 čelia pokusom o zneužitie svojho mena a mien svojich moderátorov na podvod. Nedávno založené profily na sociálnych sieťach sa vydávajú za moderátorov týchto rádií a snažia sa od ľudí vylákať peniaze.

Podvodná stránka

Nič netušiacich poslucháčov sa snažia nalákať na falošnú výhru a pýtajú si osobné údaje a kreditné karty výhercov. Tvrdia, že ide o súťaž, je to však pokus o podvod, upozorňuje spoločnosť Bauer Media Slovakia, ktorá tieto rádiá prevádzkuje.
„Dávajte si, prosím, pozor na falošné profily na sociálnych sieťach a podvodné stránky zneužívajúce naše značky. Tak, ako v minulosti, aj teraz upozorňujeme, že naše rádiá neorganizujú žiadne súťaže mimo svojich oficiálnych webstránok, a nikdy si nepýtame údaje z platobných kariet. Súťaže organizujeme len na oficiálnych stránkach a profiloch našich rádií,“ upozorňuje marketingový riaditeľ Tomáš Halmeš.

BAUER MEDIA Slovakia podvodné stránky a profily nahlásila a v súvislosti s týmito pokusmi o podvod sa obrátila na políciu.

„Tieto profily majú často len veľmi málo alebo žiadnych priateľov. Často tiež nemajú žiadne lajky na profilových fotografiách či celkovo im nikto nič nekomentuje. V prípade týchto podvodných profilov sme zaregistrovali, že mávajú vypnutú možnosť komentovania príspevkov. Je známe, že zakročenie Facebooku proti falošným profilom býva pomalé, je ale dôležité tieto profily nahlasovať,“ povedal Mario Marcinek z agentúry Neuropea.


Toto sú zatiaľ identifikované podvodné stránky:

https://sites.google.com/view/matkrnok/halaman-muka/
https://sites.google.com/view/vladovarecha2021/
https://www.facebook.com/Vlado.europe2021/

Ak narazíte na podozrivú stránku alebo falošný profil, nahláste to na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., prosí rádio.

Podvodné stránky vyzerajú takto:

BAUER MEDIA Slovakia zastupuje tri rádiá – Rádio Expres, Europa 2 a Jemné.