Ráno o 8:45 zahrajú stovky rádií spoločne pieseň Lennona Give Peace A Chance (VIDEO)

Ráno o 8:45 zahrajú stovky rádií spoločne pieseň Lennona Give Peace A Chance (VIDEO) Reprofoto youtube johnlennon

V piatok o 8:45 stredoeurópskeho času zahrajú stanice naprieč Európou pieseň Give Peace A Chance (Dajte mieru šancu) od Johna Lennona.

Medzinárodnej rozhlasovej akcie na protest proti vojne na Ukrajine sa podľa agentúry DPA zúčastnia stanice z Rakúska, Švajčiarska, Luxemburska, Česka, Dánska, Holandska, Francúzska, Talianska, Lotyšska. Islandu, Poľska, Rumunska, Chorvátska a tiež napríkad  ukrajinská stanica Radio Promin. Podľa informácií Omediach.com sa do akcie zapojí aj Rádio FM, Dobré rádio, Rádio Slovensko, Rádio Devín, Rádio Regina Západ, Stred aj Východ, Rádio Slovakia International, Trnavské rádio, Rádio Vlna, Rádio Košice a možno aj ďalšie rádiá na Slovensku. 

"Do akcie sa zapojí iba v Nemecku viac ako 200 programov zo všetkých rozhlasových rodín a všetkých žánrov," ohlásil nemecký verejnoprávny vysielateľ ARD.

"Hrôzy vojny proti Ukrajine sú každým dňom zreteľnejšie. Potrebujeme našu solidaritu, ľudskosť a našu podporu. Je dobrým signálom, keď európske rozhlasové stanice spojili svoje sily, aby nám to pripomenuli touto piesňou,“ vyjadrila sa Patricia Schlesinger, predsedníčka ARD, generálna riaditeľka RBB.