Vo veku 83 rokov zomrela Tina Turner

Vo veku 83 rokov zomrela Tina Turner Foto: Facebook Tina Turner

Americká speváčka Tina Turner zomrela po dlhej chorobe vo svojom dome v Küsnachte pri Züšskom jazere vo Švajčiarsku vo veku 83 rokov. Informovala o tom Sky News s odvolaním sa na jej hovorcu.

Americko-švajčiarska speváčka s charakteristickým chrapľavým hlasom Tina Turnerová dnes zomrela. S odkazom na jej hovorkyňu to uviedla stanica Sky News. "Kráľovná rock'n'rollu zomrela dnes vo veku 83 rokov po dlhej chorobe vo svojom dome v Kusnachte pri Zürichu vo Švajčiarsku. Svet s ňou stratil hudobnú legendu a vzor," cituje z vyhlásenia hovorca.

Turner je známa ako interpretka hitov Simply the Best, We Don't Need Another Hero, Typical Male či titulné piesne z bondovky Golden Eye. Speváčka sa preslávila odvážnymi kostýmami a energickým vystupovaním, jej koncerty bývali veľká show.

"Rocková babička", ako znie asi najčastejšia speváčkina prezývka, predala cez 200 miliónov platní. Získala okrem iného 12 cien Grammy (vrátane ceny za celoživotné zásluhy) a vstúpila do rokenrolovej Siene slávy. Speváčkinu hudobnú dráhu zásadne ovplyvnil jej manžel Ike Turner, ktorý jej kariéru najskôr naštartoval, ale potom ju svojim búrlivým životom a násilníckym správaním komplikoval.