Babitzová už oficiálne rozpráva za SDKÚ ako jej členka

Babitzová už oficiálne rozpráva za SDKÚ ako jej členka

Časť zástupcov SDKÚ na tlačovej besede predstavila kandidáta na predsedu SDKÚ-DS a jeho nový tím a zároveň plány v súvislosti s mimoriadnym kongresom SDKÚ-DS. Na tlačovej besede sa už zúčastnila aj Eva Babitzová ako členka SDKÚ.

 

 

Babitzová minulý týždeň ohlásila odchod z pozície generálnej riaditeľky rádia Expres. Dnes ju časť poslancov predstavila ako novú členku strany. Potvrdila sa tak informácia Omédiách.com, že Babitzová smeruje do SDKÚ. "Áno rozhodla som sa vstúpiť do politiky, nepáči sa mi ako je spravovaná táto krajina," povedala Babitzová. Ako dôvody vymenovala problémy v korupcii, súdnictve, s výberom daní.  "Som dlhoročným voličom SDKÚ," povedala niekdajšia dlhoročná šéfka rádia. Zároveň dodala, že si uvedomuje, že SDKÚ je v kríze a dúfa, že sa aj jej a ďalším novým členom podarí oživiť stranu a jej pôvodnú silu.

 Novou tvárou okrem Babitzovej je napríklad Ondrej Matej.

S Babitzovou sa ráta ako s kandidátkou na podpredsedníčku strany. Na otázku, či bude v budúcnosti kandidovať za predsedníčku, povedala, že je pripravená ísť aj do primárok.

Na tlačovej besede podpredseda strany Viliam Novotný otvorene kritizoval predsedu strany Pavol Freša.

Babitzová bola od roku 2006 generálnou riaditeľkou rádia Expres. „Po dlhých a zodpovedných úvahách som sa rozhodla urobiť zásadnú zmenu vo svojom profesijnom živote," povedala Babitzová k svojmu odchodu z rádia.

Eva Babitzová v roku 1989 absolvovala fyzikálnu elektroniku a optiku na Matematicko - fyzikálnej fakulte UK v Bratislave. Začínala v Slovenskom rozhlase, neskôr pôsobila v rádiu Twist, v SME ako marketingová riaditeľka a redaktorka týždenníka Trend. Pôsobila aj ako členka prezídia, členka arbitrážnej komisie a výkonná riaditeľka Rady pre reklamu a viceprezidentka a prezidentka Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc Slovenska.