Reklamná sieť rádií JOJ Media House sa rozširuje. Pribudlo k ním aj rádio Europa 2

Reklamná sieť rádií JOJ Media House sa rozširuje. Pribudlo k ním aj rádio Europa 2

JOJ Media House sa pred časom stala 100% vlastníkom spoločnosti HARAD podnikateľa Ladislava Reháka. Prostredníctvom tejto spoločnosti vlastní 100% podiel v spoločnosti Radio Sevices. Je to servisná organizácia, ktorá poskytuje služby viacerým rádiám.

 

 

Zabezpečuje vysielanie, programu aj predaj reklamného priestoru. Doposiaľ obchodovala reklamný priestor pre rádio JEMNÉ, VLNA a ANTENA ROCK, onedlho bude predávať priestor aj pre rádio Europa 2.

Rádio services získava s účinnosťou od 1. januára 2016 exkluzívne zastúpenie na predaj reklamného priestoru rádia Europa 2. „Som si istý, že táto spolupráca je veľkou príležitosťou pre obidvoch partnerov a môže priniesť významné zmeny na slovenskom rozhlasovom trhu. Verím, že rádio Europa 2, ktoré si za uplynulé 3 roky vydobylo zaujímavú pozíciu, bude hodnotným článkom produktového portfólia Radio Services a pomôže uspokojiť potreby a očakávania klientov a maximalizovať efektivitu ich reklamných investícií", poznamenáva k ohlásenej spolupráci Miroslav Hrnko, predseda predstavenstva spoločnosti EUROPA 2, a.s.

Doposiaľ reklamu pre Europa 2 predávala media representativ spoločnosť Fun media Group spolu s reklamou pre Fun rádio a pre seiť regionálnych rádií.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Ako to je s J&T, televíziami a rádiami?

"Zmluva o spolupráci s rádiom Europa 2 bola na dobu určitú, a to do 31.12.2015. V rámci týchto dvoch rokov mala v zmysle predchádzajúcich dohôd okrem obchodnej spolupráce nastať aj nadstavbová spolupráca. Táto časť spolupráce však nebola realizovaná, čím sa oslabil aj prípadný obchodný potenciál," reagovala Miriam Kittler, obchodná riaditeľka Fun Media Group.

Skupina sa teraz sústredí na rozbehnutú spoluprácu so sieťou regionálnych rádií Regio media, ktorá ponúka momentálne 7 regionálnych rádií. "So sieťou regionálnych rádií má Fun rádio výrazne nižší prienik poslucháčov, ako bol prienik spoločných poslucháčov medzi Fun rádiom a rádiom Europa 2," dodala Kittler.

Europa 2 je aktuálne piatym najpočúvanejším rádiom na Slovensku (podľa MML). Jeho vlastníkom je nadnárodná spoločnosť Lagardère.