Británia zakázala reklamu, v ktorej ukazuje ženu pred a po diéte

Británia zakázala reklamu, v ktorej ukazuje ženu pred a po diéte Reprofoto Diet Chef

Štátni regulátori v Británii zakázali reklamu na diétu, v ktorej sa uplakaná Cheryl stretáva so svojou štíhlejšou a šťastnejšou verziou po diéte.

 

 

Podľa úradu pre štandardy reklamy ASA je videoklip firmy Diet Chef spoločensky nezodpovedný, pretože vytvára dojem, že šťastie a sebavedomie možno dosiahnuť len schudnutím. Je tiež urážlivý k mnohým ženám, pretože postava "bývalej" Cheryl, ktorej váha je tu synonymom nespokojnosti, nejaví známky neobvyklej nadváhy.

"Viem, ako sa cítiš. Môžeš opäť vyzerať tak dobre. Kúpila som si minulý týždeň bikiny, prvýkrát od tejto fotografie," ukazuje "nová" Cheryl fotku z doby pred jedálničkom od Diet Chief. "Vyzeráš úžasne. Nikdy som si nedokázala predstaviť, že môžem byť opäť tak štíhla," hovorí "bývalá" neupravená a nespokojná Cheryl svojej novej uhladenej a štíhlejšej podobe.

Úrad ASA dostal sťažnosti od desiatok diváčok, podľa ktorých je reklama firmy Diet Chief nezodpovedná, pretože zneužíva ženské telo k tvrdeniu, že len štíhle ženy môžu byť šťastné. Tiež im prekáža, že podľa tejto reklamy sa ženy s nadváhou o seba dosť nestarajú a je im jedno, ako vyzerajú.

Firma zameraná na pravidelnú rozvážku diétnych jedál Diet Chief sa márne bránila tvrdením, že podobné využívanie ženy v reklame pred diétou a po nej je pri produktoch pre chudnutie bežné.