V Španielsku nabádajú k noseniu rúšok reklamným spotom s kremačnou pecou (VIDEO)

V Španielsku nabádajú k noseniu rúšok reklamným spotom s kremačnou pecou (VIDEO) Reprofoto Youtube Comunidad de Madrid

Rozruch vyvolal v Španielsku televízny spot, v ktorom vedenie madridského regiónu nabáda najmä mladých ľudí k noseniu rúšok. Práve madridský región patril medzi najviac postihnuté pandémiou koronavírusu.

Video s názvom "Chráň seba, chráň nás" končí záberom na horiacu pec krematória a nápisom: Sú veci, ktoré spôsobujú väčšie horúco ako rúška. Chráň seba, chráň nás.

Videoklip, ktorý trvá necelú minútu, začína nápisom "Tvoj byt v lete, 32 stupňov", záberom na mačku ležiacu na gauči. Nasleduje nápis "Pivo s priateľmi, 30 stupňov", potom príde "Diskotéka 28 stupňov", "Nemocnica 25 stupňov", "Jednotka intenzívnej starostlivosti 22 stupňov" a nakoniec "Pec v krematóriu 980 stupňov", po ktorej nasleduje dlhší záber na horiaci oheň v kremačnej peci.

 

V Španielsku, ktoré má 47 miliónov obyvateľov, sa podľa posledných údajov ministerstva zdravotníctva od začiatku pandémie potvrdilo 302.814 prípadov nákazy koronavírusom a v súvislosti s chorobou covid-19 zomrelo 28.498 ľudí.

Povinnosť nosenie rúška na verejnosti v predchádzajúcich týždňoch zaviedli všetky španielske regióny, hoci každý z nich má trochu odlišné pravidlá.