Zlatý klinec sa aj v roku 2021 posúva na september

Zlatý klinec sa aj v roku 2021 posúva na september Ilustr. foto: KRAS

Vyhlásenie výsledkov a cien za najkreatívnejšie slovenské reklamné kampane Zlatý klinec sa uskutoční 24. septembra 2021.

“Na základe aktuálneho vývoja, kedy vidíme, ako sa presúvajú do online-u, alebo úplne rušia aj iné festivaly sme sa rozhodli, že nebudeme tvrdohlaví. Zároveň však veríme a chceme dať Zlatému klincu šancu, že bude výnimočný. Že ako bol minulý rok prvý, ktorý sa musel transformovať, naopak v septembri prinesie závan čerstvého vetra a my sa na ňom v nejakej miere stretneme,” hovorí Silvia Cyprichová, výkonná riaditeľka KRAS.

Do súťaže sa budú môcť prihlásiť reklamné kampane, ktoré boli zverejnené od 1. júla 2020 až do 31. júla 2021. "Dôvod je prozaický: chceme dať priestor čo najviac prácam. Aj iné špecializované súťaže a mesačné hodnotenia sú dôkazom toho, že vzniká množstvo a kvalitných kampaní, agentúry a najmä zadávatelia k reklame pristupujú aj v týchto časoch aktívne. Mali by sme o nich hovoriť a mali by byť za svoju prácu ocenení. Lebo ako sa očakáva, rok 2021 nebude rokom storytellingu, ale rokom storydoingu,” povedal Alexander Smik, člen prezídia KRAS a organizačného výboru Zlatého klinca.

Zlatý klinec býval v minulosti sprevádzaný ďalšími dvoma úspešnými aktivitami, súťažou pre mladých kreatívcov Young Lions a Festivalom kreativity. Young Lions sa po minuloročnej prestávke opäť vráti a už v najbližších dňoch organizátori zverenia bližšie informácie a otvoria registráciu do národného kola súťaže. O Festivale kreativity a jeho podobe sa ešte vedú rozhovory.