Emotívnym pôrodom v sanitke ohlasuje Slovenská sporiteľňa živé posolstvo Vianoc (VIDEO)

Emotívnym pôrodom v sanitke ohlasuje Slovenská sporiteľňa živé posolstvo Vianoc (VIDEO) Reprofoto spot Slovenskej sporiteľne

Slovenská sporiteľňa prichádza s netradičnou predvianočnou kampaňou, v ktorej ukazuje dramatický príbeh príchodu dieťaťa na svet počas jazdy nocou v sanitke. "Novonarodené dieťa predstavuje najsilnejší symbol budúcnosti a práve vo vianočnom období ešte viac rezonuje jeho zmysel a význam," píše banka v tlačovej správe.

Kampaň je súčasťou nového kreatívneho konceptu "Budúcnosť je vaša", ktorú banka spustila v spolupráci s reklamnou agentúrou Zaraguza. Réžie TV spotu sa aj tentokrát ujal Laurence Dunmore, ktorý natočil legendárne kampane pre rôzne svetové značky.

„Ako líder chceme prinášať do mediálneho priestoru mimoriadny zážitok a spájať autentické momenty s tešením sa na budúcnosť. Pevne verím, že sa nám opätovne podarí vyvolať silné emócie a asociáciu so značkou Slovenskej sporiteľne. S vianočnou kampaňou spúšťame aj unikátne riešenie konverzačného marketingu, vďaka nemu vieme ľuďom poradiť s ich budúcnosťou a témou investovania priamo v interakcii s reklamným formátom,“ povedala Dáša Juríková, riaditeľka Brand HUBu Slovenskej sporiteľne.

„Existuje nespočetné množstvo reklám s novorodencami, na pôrod, ako tému kampane si však nespomínam.  Je to pochopiteľné. Dieťa je roztomilé, pôrod bolí. O to väčšia bola výzva, pred ktorou sme stáli. Ako ukázať túto situáciu dramatickú a krásnu zároveň? Vďaka zručnej réžii, skvelým hereckým výkonom a hudbe sa to podarilo. Vianočné tešenie sa na budúcnosť je autentické aj rozprávkové,“ vysvetľuje Ondrej Kořínek, kreatívny riaditeľ Zaraguzy.

Tému pozitívnej budúcnosti rozvíja Slovenská sporiteľňa aj v produktovej línii so zameraním na investovanie. V rámci konverzačného marketingu banka možnosť investovania podporila aj riešením v podobe investičného chatbota. Preniesla ho do interaktívneho bannera, servovaného prostredníctvom programmatickej platformy Adform. Chat riešenie zapracovala aj do novej platformy Google business messages (GBM). "Záujemcom o investovanie tak prináša odpovede na všetky otázky o podielových fondoch, akciách či ETF fondoch na jednom mieste. Následne ich vedie na web, kde si ľudia môžu vybraný produkt založiť online cez apku George, alebo využiť osobné poradenstvo, prípadne na diaľku video hovor," informuje Slovenská sporiteľňa.

„Prvý týždeň kampane otvoríme obrazovo silným TV spotom, bez sprievodného vnútorného hlasu. V nasledujúcich týždňoch pribudne aj rozprávanie hlavnej hrdinky. Kampaň nasadíme vo všetkých média typoch s dôrazom najmä na digitál. Využijeme všetky možnosti cielenia, či sequencing servovania viacerých stopáží tvoriacich kompletný storytelling,“ vysvetľuje Dáša Juríková.

Mediálne formáty budú smerované na kampaňovú microsite www.buducnostjevasa.sk.  V rámci tešenia vianočnej kampane prinesie Slovenská sporiteľňa spolu so Starou Tržnicou v Bratislave aj tzv. SALÓNku - salón lokálneho dizajnu, umenia, kníh a dobrôt.

Vizitka kampane:

Klient: Slovenská sporiteľňa
Mediálna agentúra: Wavemaker
Agentúra: Zaraguza
Creative Director: Ondrej Kořínek
Unit Creative Director: Martin Ondrušek
Art Director: Martin Ondrušek
Graphic Designer: Andrej Nemček, Gabriela Kožiaková, Richard Novák
Copywriter: Ondrej Kořínek, Karin Horňáčková, Matej Sekerka, Eva Myjavcová
Account Director: Marek Kabát
Account Team Leader: Jaroslava Huljaková
Account Manager: Ivana Fertáľová, Barbora Senčáková
Strategy: Pavol Minár, Miroslav Ondovčík
Social Media: Lucia Peterková, Dominika Turcerova
Produkcia: Bistro Films
Režisér: Laurence Dunmore
Hudba: Michal Novinski
Konverzačný marketing: Slovenská sporiteľňa, Nettle.ai