U nás Horkýže Slíže a v ČR Márdi naspievali pieseň k novej kampani Kofola (VIDEO)

U nás Horkýže Slíže a v ČR Márdi naspievali pieseň k novej kampani Kofola (VIDEO) Reprofoto youtube Kofola

"Buď trochu menej viac... " Kofola promuje menej cukru a viac lásky.

 

Novú receptúra nápoja Kofoly, ktorý má o 30% menej cukru, doprevádza nová televízna kampaň so sloganom "menej cukrovania viac lásky". Kým však na Slovensku "love song" ku kampani naspievala skupina Horkýže Slíže, v ČR je v spote počuť skladbu od Márdiho zo skupiny Vypsaná fiXa .

Téma čistej, bezpodmienečnej lásky je s Kofolou spojená už od nepamäti. Prirodzene preto vzniklo spojenie Menej cukrovania, viac lásky, ktorým chce Kofola zdôrazniť, že prichádza na trh s nápojmi, v ktorých ponížený cukor nenahrádza žiadnymi umelými sladidlami a ani stéviou, píše spoločnosť Kofola v tlačovej správe.

„Reagujeme na dlhodobý trend a dopyt spotrebiteľov. Pilotnou odľahčenou verziou Kofoly bola Kofola Citrus Ľahká, ktorú sme uviedli na trh minulý rok. Tento rok znižujeme cukor vo všetkých ochutených variantoch a vytvárame tak nový rad - Kofola MenejViac. A v názve sa odráža aj hlavná myšlienka novej kampane, ktorá práve štartuje v TV,“ vysvetľuje Ľubica Mieresová, manažérka značky Kofola.

Na kampani sa podieľala kreatívna agentúra WMC Grey, ktorá prišla s návrhom nezvyčajného slovného spojenia „Menej cukrovania, viac lásky“. „Sme veľmi radi, že sme mohli s Kofolou pracovať na stratégii launchu úplne od začiatku - teda od produktu. A keď sme prišli na to správne pomenovanie, tak už to bolo MenejViac jednoduché,“ vysvetľuje vznik názvu produktu aj samotnej kampane Jan Plajner, Brand Development Director. A ako dopĺňa David Suda, Creative Director agentúry, „televízny spot sme vyrozprávali podľa vzoru legendárnych reklám Kofoly – drobný milostný príbeh, ktorý sa mohol stať komukoľvek z nás. Alebo sa stal?“

"Všetky ochutené varianty budú postupne nahradené Kofolou MenejViac. Reálne budú obsahovať o 30% menej cukru a žiadne umelé sladidlá. Konkrétne ide o príchute višňa, citrus, melón, marhuľa a malina. Tie sa budú od februára 2022 objavovať na predajných pultoch v dvojlitrových formátoch, ale tiež v plechovkách a obľúbených pollitrovkách, ktoré promuje aj samotný TV spot. Tradičná receptúra klasickej Kofoly Original zostáva samozrejme nemenná," píše spoločnosť.

Natáčanie spotu sa odohrávalo v prostredí stredočeského kraja počas minuloročnej jesene. „Museli sme všetko stihnúť, kým napadne sneh, čo sa v októbri mohlo ľahko stať. My sme však potrebovali dosiahnuť jarnú atmosféru,“ spomína Nikola Gschwentnerová, brand manažérka Kofoly.

V postavách mladého páru - Kláry a  Kamila - sa osvedčili Alžběta Malá a Tony Mašek. Od prvého návrhu kampaňového vizuálu bol v centre pozornosti aj obrovský, nadrozmerný ružový medveď. Práve on vyjadril prehnanú precukrenú sladkosť, o ktorú v kampani MenejViac po celý čas ide.

Jarná kampaň Kofoly MenejViac využije okrem televízie aj outdoor, pobeží v online komunikačných kanáloch, vrátane podcastu Love is On the Air a samozrejme aj na mieste predaja.

Vizitka kampane:
Štart televíznej kampane: piatok 18. februára 2022
Kreatívny koncept a supervízia: agentúra WMC Grey
Produkcia spotu: agentúra Creative Embassy
Réžia: Mugshots
Kľúčové vizuály a rozpracovanie: agentúra WMC Grey
Hudba: Horkýže Slíže (SK), Márdi z kapely Vypsaná fiXa (CZ)
PR: 1st CLASS AGENCY (SK), ACC PR (CZ)
Mediálna agentúra: Unimedia (SK), Knowmedia (CZ)