VšZP svoj reklamný priestor venuje podpore pohybu. V rámci prevencie chce rozhýbať Slovensko (VIDEO)

VšZP svoj reklamný priestor venuje podpore pohybu. V rámci prevencie chce rozhýbať Slovensko (VIDEO)

Všeobecná zdravotná poisťovňa spupstila v polovici apríla unikátnu kampaň, ktorou chce motivovať verejnosť k pohybu a zdravšiemu životnému štýlu. Súčasťou komplexného, celoročného projektu s názvom POHYB JE ZDRAVÝ je aj špeciálna microsite s hodnotným digitálnym obsahom, ktorý bude plný cvičení a rád pre nadšencov pohybu.

 

„Zdravie a starostlivosť oň by mali patriť na popredné priečky našich hodnotových rebríčkov. Čísla a skúseností dokazujú, že najlepšou cestou je podpora prevencie a pohybu. V minulosti sa tejto téme venovala oveľa väčšia pozornosť nielen v školách, ale aj v domácnostiach. V súčasnosti tomu tak nie, preto to chceme napraviť, “ objasňuje motivácie na vznik projektu Pohyb je zdravý riaditeľka odboru marketingu a komunikácie VšZP Dominika Šulková. Práve prevencii venuje poisťovňa dlhodobo veľkú pozornosť a novou kampaňou nadväzuje na doterajšie aktivity v tejto oblasti. Reklamný priestor v rámci kampane bude VšZP efektívne využívať vo verejnom záujme na mobilizáciu ľudí, ktorí sa aj pod vplyvom pandémie stali pasívnejšími. „Práve preto našich 30 sekúnd na reklamu, venujeme im,“ dodala Dominika Šulková.

Jarná časť projektu štartuje celoslovenskou kampaňou, ktorá prinesie mimoriadne hodnotný online obsah. Kľúčovým prvkom projektu je špeciálna microsite www.pohybjezdravy.sk s bohatým obsahom pre ľudí hľadajúcich tipy a rady pre zdravší životný štýl. „Na tejto microsite budeme postupne pridávať bezplatné inštruktážne videá, ktoré ľudí prevedú od úvodného váženia, meraní, až po efektívne tréningy pre viacero vekových aj záťažových kategórii. Mimoriadny obsah bude podporený aj viacerými súťažami pre poistencov, ktoré pripravujeme s našimi partnermi,“ povedala manažérka marketingu a nových médií VšZP Petra Matejka.

VšZP tak daruje širokej verejnosti unikátnu stránku, na ktorej nájdu hodnotný obsah bezplatne. Tréningové videá od známeho trénera Maroša Molnára či Veroniky HanákovejJany Šimkovičovej z Cvičte.sk, pohybové aktivity pre celú rodinu, články od odborníkov o zásadách vyváženého stravovania, jedálničky upravené pre potreby aktívnych ľudí – to je len zlomok toho, čo bude portál ponúkať.

Tvorcovia reklamných spotov sa inšpirovali fenoménom Cvičme v rytme, ktorému dali súčasnú modernú podobu. Reklamná rodina v nich bude cvičiť pod vedením známeho trénera Maroša Molnára a tiež Veroniky Hanákovej a Jany Šimkovičovej z projektu Cvičte.sk. Tri 30-sekundové a jeden 15-sekundový spot budú postupne nasadené vo všetkých relevantných televíziách. Podporené budú rádio spotom a online kampaňou prepojenou na súťaž o 100 športových hodiniek a mnoho ďalších cien. Cestou k ich získaniu je mobilná aplikácia VšZP, v ktorej poistenci nájdu kód potrebný pre zapojenie sa do hry o stovky výhier.

Zámerom agentúry bolo narušenie stereotypu reklamných brejkov a aktivizácia ľudí. „Nad rámec toho sme pripravili veľký objem online obsahu, ktorý bude voľne dostupný verejnosti. Takýmto spôsobom venujeme reklamný priestor starostlivosti o zdravie ľudí, čím napĺňame aj osvetové poslanie značky,“ vysvetľuje Vlado Slivka, kreatívny riaditeľ agentúry MullenLowe GGK.

Jarnú kampaň, ktorá celý projekt Pohyb je zdravý štartuje, bude sprevádzať množstvo súťaží, ktoré VšZP pripravila v spolupráci s partnermi ako Garmin, Nutrend, Nutriadapt, cvičte.sk, Bjorn Borg, Motigo, Zjedene. „Sme radi, že našu snahu rozhýbať Slovensko podporil aj Budiš s apelom na dôležitosť pitného režimu. Ako hrdý partner projektu VšZP, venuje každému výhercovi súťaží na www.pohybjezdravy.sk pitný režim na mesiac,“ uviedla Šulková.

Vizitka kampane:

Klient: VšZP
Riaditeľka marketingu a komunikácie: Dominika Šulková
Manažérka marketingu a nových médií: Petra Matejka
Brand manažér: Sandra Miskolcziová, Matúš Drien
Kreatívna agentúra: MullenLowe GGK
Creative direction: Vlado Slivka
Art direction: Braňo Mladý,Timotej Kelecsényi
Copy writting: Vlado Slivka, Vlado Križan
Strategic management: Róbert Cyprich
Production management: Jozef Hupka
Account management: Marta Sekerková, Eva Pucherová
Produkcia: Right stuff, Viktor Šesták
Režisér: Juraj Mráz
Hudba kampane: Viktor Hazard, Juraj Marikovič, Marek Šurin, interpret Fatmusic