Kofola na Vianoce prichádza opäť s prasiatkom a limitou edíciou (VIDEO)

Kofola na Vianoce prichádza opäť s prasiatkom a limitou edíciou (VIDEO) Reprofoto Kofola

Ikonické zlaté prasiatko od Kofoly je aj tento rok symbolom vianočnej komunikácie Kofoly. Značka spolu s prasiatkom uvedie na trh aj limitovanú edíciu Kofoly.

Príbeh s dievčatkom a zlatým prasiatkom sa už stal symbolom prichádzajúcich Vianoc a Kofola pravidelne tradičnú reklamu dopĺňa aj o nanovo pripravené závery, v ktorých predstavuje aktuálnu vianočnú limitovanú edíciu. Prasiatko v originálnom papierovom svete predstaví novú limitku dvojlitrovej Kofoly s príchuťou Linecké pečivo.

Okolo pečenia sa tento rok točí celá vianočná kampaň Kofoly. „Vychádzame v ústrety chutiam našich fanúšikov a reagujeme na aktuálne trendy na trhu, kedy sa jednoduché príchute, ako je škorica, kokos alebo med, menia za komplexné príchute hotových jedál alebo sladkostí, ako je škoricová rolka či medovník. Rozhodli sme sa preto pre originálnu limitovanú edíciu s príchuťou vianočného pečiva. Z chuťových testov nám najlepšie vyšiel variant lineckého, preto si spotrebitelia na Slovensku aj v Česku môžu už teraz vychutnať Kofolu práve s touto príchuťou,“ vysvetľuje Ľubica Mieresová, marketingová manažérka značky Kofola.

Kampaň odkazuje na tradičné a československé Vianoce. „Našim zákazníkom sme chceli priniesť kampaň, ktorá bude odrážať tradíciu a esenciu Vianoc. Pečenie je na Slovensku a v Česku silne spojené s adventným časom, a práve preto sme sa rozhodli príchuť vianočných koláčikov prepojiť aj so značkou Kofola,“ dopĺňa Ľubica Mieresová. 

Za tohtoročnou kampaňou „Už sa pečú Vianoce“ stojí agentúra Kaspen. Prasiatko po novom pobieha v originálnom papierovom svete. Ten bol na účely spotu vytvorený z reálneho papiera na pečenie, v duchu limitovanej príchute nápoja a hlavnej myšlienky kampane, a spoločne s nafotenými etiketami bol rozanimovaný do krátkeho príbehu. Rozprávkový svet vznikol v spolupráci s českým dizajnérom a ilustrátorom Jiřím Jarošom. Televízna kampaň odštartovala 21. novembra 2022 na obrazovkách TV Markíza a pobeží až do Vianoc. Dopĺňa ju on-line komunikácia na sociálnych sieťach, ktorá bude rozvíjať motív lásky k pečeniu.

Vizitka kampane: 
Klient:              Kofola ČeskoSlovensko 
Názov kampane: Už sa pečú Vianoce
Kreatívna agentúra: Kaspen Jung von Matt
Creative Director: Lester Tullett
Stratégia: Leon Sverdlin
Art director: Iva Nitkulinec
Copywriter: Julie Vernerová
Account director: Tereza Ebermannová
Account manager: Nikola Luzárová
Réžia: Jakub Veselý
Produkcia: Bypass
Hudba: Sweetara Music (názov: Inspiring Christmas Logo)
Produkcia online: Cousin's Production