O2 v televíznych spotoch učí ľudí správne dýchať, pri natáčaní spotu pomáhali skúsení potápači (VIDEO)

O2 v televíznych spotoch učí ľudí správne dýchať, pri natáčaní spotu pomáhali skúsení potápači (VIDEO) Reprofoto O2

Nádych, zadržať dych a pomalý výdych. Správne dýchanie nám vie pomôcť vždy keď cítime nepokoj, stres alebo sa jednoducho potrebujeme sústrediť. O2 odštartovala letnú kampaň, v ktorej chce pomôcť so zvládaním stresu pomocou jednoduchých dychových cvičení. Kampaň nadväzuje na posolstvo „Pretože nám záleží“, ktoré O2 predstavilo už začiatkom roka. Koncept kreatívne zastrešila a zrealizovala agentúra TRIAD.

 Zadržanie dychu stvárnené metaforickým vstupom do vodnej steny sa tak stalo základným prvkom televízneho spotu.

„Po mimoriadne stresujúcom období globálnych udalostí a iných vážnych tém posledných rokov, pociťuje v súčasnosti, podľa nášho prieskumu, až 70% ľudí stres, prípadne zažilo pocity úzkosti. Aj preto chceme v novej kampani a aj v samotnom TV spote ponúknuť ľuďom rýchly návod ako sa prostredníctvom správneho dýchania dostať do väčšej pohody a pokoja,“ vysvetľuje Lucia Petrášová, riaditeľka komunikácie a značky O2.

„Spoločne s O2 sme hľadali spôsob ako najlepšie naplniť misiu značky a posolstvo „Pretože nám záleží". Zhodli sme sa, že našou cestou je iba nehovoriť o pomáhaní, ale skutočne to robiť. Preto sme sa ponorili do témy duševnej pohody,“ hovorí Vlado Kurek, kreatívny riaditeľ agentúry TRIAD.

V prvej kampani sa O2 sústredí na správne dýchanie. Práve dýchanie je jednoduchá a účinná metóda ako si pomôcť v okamihoch, keď sa človek potrebuje upokojiť alebo sústrediť. Cieľom celej kampane je predstaviť silu správneho dýchania a priviesť ľudí na stránku dychajte.o2.sk, kde sa so skúseným dýchacím coachom Jakubom Chudým naučia ako si pomôcť.

„Téma duševnej pohody je mimoriadne aktuálna a je v súlade s dlhodobou stratégiou značky. Fakt, že aktuálna kampaň je o dýchaní a prináša ju O2, teda symbol pre kyslík, je príjemným bonusom,“ povedal Martin Woska, Chief Creative & Strategy Officer.

Základným prvkom televízneho spotu je zadržanie dychu, stvárnené metaforickým vstupom do vodnej steny. Mimoriadne technicky náročné natáčanie prebiehalo v štvormetrovom bazéne a do jednotlivých úloh museli byť obsadení len veľmi skúsení potápači. Počas natáčania scén pod vodou, celý štáb doslova nedýchal, kým sa vždy herci bezpečne nevynorili nad hladinu.

Vizitka kampane:

Klient: O2, Lucia Petrášová, Natália Sinay, Štefan Póša
Agentúra: Martin Woska, Vlado Kurek, Matúš Hliboký, Michal Mazan, Peter Baslík, Juraj Stehlík, Matúš Priehoda, Eva Matejičková, Katka Poláková, Martina Bátorova, Martin Pajerský
Produkcia: Adam Noška, Revers
Režiséri: WOLFBERG
Kamera: Alexander Šurkala
Hudba: Oliver Filner
Postprodukcia: R.U.R. Postproduction a Alien