Hrdinom Lidl Vianoc je medvedík čistotný (VIDEO)

Hrdinom Lidl Vianoc je medvedík čistotný (VIDEO) Reprofoto Lidl

Medzinárodný reťazec Lidl sa po prvýkrát vo svojej histórii vydal na cestu jednotnej koordinovanej medzinárodnej vianočnej kampane vo všetkých krajinách, kde pôsobí.

Ťažiskom kampane je vianočný spot s hrdinom v podobe medvedíka čistotného, ktorý sa stane hrdinom sviatkov. Kampaň vznikala v spolupráci viacerých krajín a odráža spojenie globálnej vízie s lokálnym kontextom, ktoré je založené na dátach z medzinárodného prieskumu trhu a preferenciách zákazníkov. „Medvedík čistotný je roztomilé zvieratko, ktoré stelesňuje sympatické vlastnosti ako zvedavosť a životaschopnosť, a tiež vyvoláva pocit bezpečia. Svojimi zručnosťami a pohybmi, ktoré sú takmer ľudské, náš hrdina pôsobí milo a okúzľujúco. Zvyšuje tak šancu na virálne šírenie kampane,“ hovorí Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl na Slovensku.

Plyšová hračka s poslaním

Foto: Lidl

Medvedík čistotný nebude len virtuálny. Zákazníci ho „naživo“ stretnú v predajniach Lidla, kde ako plyšiak s mikulášskou čiapkou spríjemní predvianočné nákupy. Tiež sa bude dať kúpiť ako darček. „Vieme, že dobro sa násobí a prináša čaro výnimočných okamihov. Preto darujeme detským oddeleniam ôsmich krajských nemocníc na Slovensku hračky z výnosu predaja tohto vianočného plyšiaka. Nadviažeme tak na našu celoročnú podporu neziskových iniciatív a organizácií, a tiež na posolstvo Vianoc – pomáhať druhým,“ hovorí Tomáš Bezák.

Príbeh, v ktorom nezištný medvedík čistotný zachráni rodinné Vianoce a vracia ich kúzlo do rodiny, zároveň reprezentuje sľub kvality a dostupnosti, ktorý Lidl dáva svojim zákazníkom, aby každý mohol zažiť magické Vianoce.