Víťazstvo na MS zvýši reklamnú hodnotu hráčov až na niekoľkonásobok

Víťazstvo na MS zvýši reklamnú hodnotu hráčov až na niekoľkonásobok

V nedeľu vybojovaný titul hokejových majstrov sveta sa pozitívne premietne do marketingovej hodnoty jednotlivých hráčov, ale hlavne do potenciálu značky českého hokeja. Až na niekoľkonásobok vzrástla reklamná hodnota tých hráčov, ktorí pred majstrovstvami nepatrili k známym tváram a na šampionáte zažiarili, napríklad brankára Lukáša Dostála, zhodli sa dnes marketingoví experti oslovení ČTK.

Reklamné zárobky českých hokejistov sa môžu po majstrovstvách pohybovať rádovo v miliónoch korún. Doteraz mal významnejšie individuálne reklamné kontrakty uzavreté David Pastrňák, teraz sa dopyt komerčného sektora dá očakávať aj u ostatných osobností víťazného tímu.

"Marketingová hodnota jednotlivých hráčov sa násobne zvýšila predovšetkým u tých, ktorí pred turnajom nepatrili k hlavným tváram českého hokeja a na majstrovstvách sveta zažiarili. Ak by som mal vybrať jedno meno, tak je to určite brankár Lukáš Dostál," uviedol riaditeľ agentúry Ami Digital Vladan Crha.

Po úspechu na majstrovstvách podľa Crhy sa predovšetkým značne posilnil marketingový potenciál českej hokejovej reprezentácie a celého českého hokeja. Nejde pritom len o víťazstvo reprezentácie na majstrovstvách, ale aj o úspešnú organizáciu turnaja, jeho rekordnú návštevnosť a fanúšikmi vytváranú atmosféru, ktorá šampionát sprevádzala. "Nie je bez zaujímavosti, že hneď po týchto majstrovstvách sveta sa vyrojili diskusie o tom, prečo nebolo Česko ani Švajčiarsko pozvané do turnaja NHL Four Nations Face-Off, ktorý sa bude hrať vo februári budúceho roka v USA a Kanade," dodal.