Na Grape sa bude sobášiť. Na Námestí lásky od Kofoly bude niekoľko svadieb aj priestor na dotyky (FOTO)

Na Grape sa bude sobášiť. Na Námestí lásky od Kofoly bude niekoľko svadieb aj priestor na dotyky (FOTO) Foto: Kofola

Zo štatistík vieme, že denne venujeme priemerne až 2600 dotykov mobilom namiesto toho, aby sme nimi potešili niekoho blízkeho. Aj preto Kofola pripravila na blížiaci sa festival Grape jedinečný priestor – Námestie lásky, kde si zaľúbení budú môcť lásku potvrdiť, nezadaní si ju tam budú môcť nájsť a všetci si tam budú môcť dopriať ešte viac dotykov. Podobný priestor mali zamilovaní aj na festivale Pohoda.

Okrem neoficiálnych sľubov zamilovanosti, ktoré si môžu vysloviť ktorékoľvek prítomné páry, Kofola zorganizuje pre 5 párov snúbencov aj reálne svadby. Pre nezadaných má zase pripravenú Zoznamku s originálnymi zoznamovacími hrami, ale aj diskusie s odborníkmi na lásku, Miškou a Denisom zo Sexuálnej výchovy, Diankou z Láska Tu a takisto s českým podcastom Terapie sdílením. Ešte viac dotykov, lebo to je tohtoročná ústredná téma Láskyplnej misie Kofoly, prinesie tanečný workshop s Matyášom Adamcom a Lacom Cmorejom, ktorých poznáte z Let’s Dance. To všetko sa odohrá už tento víkend 9. – 10. augusta 2024 na festivale Grape na letisku pri Trenčíne.

Tento rok už majú zaľúbenci za sebou festivalové svadby na Pohode a tiež na českých festivaloch Rock for People a Colours of Ostrava.

Námestie lásky - sľub zamilovanosti a hádzanie kyticou    Foto: Kofola

Festival Grape bude posledným tohtoročným dejiskom pre svadby aj sľuby zamilovanosti. „Festivaly sú miestom, kde máme čas sa zastaviť a venovať sa tomu, čo milujeme, či už je to hudba, priatelia, výborné jedlo alebo láska. Dnes na lásku veľa priestoru nemáme a keďže chceme páry inšpirovať k ešte intenzívnejšiemu prežívaniu spoločného času, vzniklo Kofola Námestie lásky. Grape je pre nás výnimočný v niekoľkých ohľadoch, jedným z nich je, že sme celú spoluprácu dohodli na lanovke nad barom Srdcovka na Kubínskej holi, kde Grape robí zimnú verziu tohto festivalu,” hovorí Eva Stejskalová, manažérka značky Kofola.

 

 

 

Na festivale Grape teda právoplatne za prítomnosti matrikára oddá poslanec mesta Trenčín ďalších päť párov, ktoré Kofolu zaujali svojím príbehom lásky. Kofola pre mladomanželov a ich najbližších zorganizuje nielen obrad a celú svadobnú hostinu, ale vytvorí taký priestor, aby si užili tanečnú zábavu za zvukov z koncertných pódií, kde práve budú naživo hrať Korben Dallas, Para, alebo aj zahraniční headlineri festivalu ako Granson, Nothing But Thieves či Michael Kiwanuka. Každý deň festivalu, teda v piatok aj v sobotu, bude oficiálna svadba o 17:00 a o 20:00 a v prvý deň už bola aj o 15:00.

Na festivale a v láske je možné všetko

O tom, ako sa dotyky môžu stať jazykom lásky, sa v diskusii budú hneď v prvý deň rozprávať počas Školy flirtovania Miška a Denis z podcastu Sexuálna výchova spolu s Diankou zo zoznamovacej služby Láska Tu. Téma bude jasná – ako používať dotyky v komunikácii s partnerom, aké dotyky sú v poriadku a ako s nimi pracovať. „Festivalová atmosféra je pre takéto témy úplne ideálna. Toto leto sme už na Kofola Námestí lásky dekódovali jazyky lásky, z ktorých jeden sú práve dotyky a tiež sme odkrývali hormóny lásky, ktoré tiež vznikajú dotykom. Veľmi sa tešíme, že na festivale Grape sa na dotyky pozrieme v spojení s flirtovaním,“ hovorí Denis Kendy za Sexuálnu výchovu.

Námestie lásky     Foto: Kofola

Diana Fabiánová z Láska Tu ale neprinesie na festival len spomínanú Školu zvádzania. Jej hlavnou úlohou bude pomôcť ľuďom zoznámiť sa. Aj keď na festivale sa to zoznamovanie zdá veľmi prirodzené a automatické, nie je to tak. Často sa na festival vyberie partia kamarátov, ktorí spolu strávia celý festival a na nové známosti, nebodaj lásky nezostane čas a priestor. Pre tých, ktorí si chcú z Grapu odniesť aj nové kontakty, z ktorých potenciálne môže vzniknúť niečo viac, je v sobotu pripravená Zoznamka s Láska Tu. „Láska praje odvážnym a keďže flirtovanie je nielen príjemné, ale aj zdravé, na Námestí lásky sme s Kofolou pripravili priestor, kde láskychtiví a láskychtivé budú vedieť prekonať prvý ostych a spoznať možno aj budúceho partnera,“ hovorí Diana Fabiánová.

Tanečný workshop s Matyášom Adamcom   Foto: Kofola

Pre všetkých záujemcov sú pripravené rôzne zoznamovacie hry, napr. Molekuly lásky, ktoré im umožnia vo veselej atmosfére a v dotyku s ostatnými prísť na chuť spoznávaniu sa a láske. Už teraz je otvorená registrácia na kofola.laskatu.sk, kde uvedú pár slov o sebe aj o partnerovi, ktorého hľadajú a „buknú“ si tak miesto na rýchlom rande. To bude prebiehať na Námestí lásky v sobotu poobede. „Tam na našej zoznamke absolvujú krátke, cca 3-minútové rozhovory s ostatnými odvážlivcami. Baby sedia, chalani okolo nich „rotujú“, až kým každý nerandil s každým. 3-4 minúty  je čas, za ktorý pocítite, či prebehli vzájomné sympatie. Ak sa obaja následne  lajknú v apke, vymeníme im kontakty. Môžu to však spraviť aj sami, naživo, po vzájomnom rozhovore.  Okrem randenia sa budeme spoznávať aj  pri ľúbostnom kvíze a ďalších  hrách, pri ktorých sa ľudia majú možnosť zoznámiť, zblížiť, dotknúť, vypočuť. Z predchádzajúceho festivalu  vidíme, že niektoré páry, ktoré sa takto zoznámili na Kofola Námestí, sú dodnes v láskyplnom kontakte,“ vysvetľuje Diana Fabiánová.

Letné festivalové Námestie lásky je súčasťou dlhodobej komunikačnej kampane Kofoly, ktorá má za cieľ posilňovať vzťahy v spoločnosti. Kým vlani sa tradičná československá značka zamerala na kvalitné trávenie spoločného času a zaviedla tzv. Láskyplný piatoček, tento rok vyzýva páry k vzájomným dotykom. Viac informácií ku kampani nájdete na www.laskyplnypiatocek.sk.