Známe tváre z Hodiny deťom zmizli

Známe tváre z Hodiny deťom zmizli

V médiách štartuje kampaň na Hodinu deťom, oproti minulosti je výrazne iná.

 

 

Hodina deťom má pätnásť rokov a tento rok zmenila spôsob propagácie. "Ako každý rok, i tento raz sa verejnosti budeme v predvianočnom čase pripomínať s dôležitou myšlienkou a posolstvom Hodiny deťom - témou filantropie a prosbou o pomoc pri podpore jedinečných projektov pre deti a mladých ľudí na Slovensku," Martina Slušná, PR manažérka Nadácie pre deti Slovenska.

Oproti minulosti v kampani nie sú známe tváre. „Vážime si dlhoročnú podporu mnohých známych osobností slovenského umeleckého a kultúrneho sveta, ktoré v uplynulých ročníkoch nezištne venovali svoje „tváre a hlasy" Hodine deťom a pomohli nám tak osloviť verejnosť s prosbou o podporu dobrej myšlienky. Ich podporu i v tomto ročníku s veľkou vďakou vítame v rámci našich verejných eventov a obzvlášť v rámci TV šou, no v samotnej komunikačnej kampani sa tento rok „hlavnými hviezdami" stávajú priamo deti, ktoré reprezentujú tie tisíce detí a mladých ľudí, ktorým Hodina deťom dosiaľ pomohla a chce pomáhať i naďalej prežiť detstvo v harmonickom a inšpirujúcom prostredí a najmä so šancou rozvíjať svoj potenciál a v budúcnosti úspešne kráčať za svojimi snami," povedala Slušná.

Vizuálnu komunikáciu a komunikačnú stratégiu má na starosti agentúra JANDL.

Nosnou myšlienkou nového konceptu sú veľké sny, ktoré potrebujú malú pomoc – hodinovú mzdu od tých, ktorým na budúcnosti detí záleží.

Televízie budú postupne vysielať sériu troch spotov, ktorých hlavnými hrdinami sú práve deti, kde spoty nahrali aj nahovorili. Komentár nahovorila aj Emília Vašáryová. Súčasťou konceptu je aj printová kampaň a rozhlasové spoty, pričom hlavní hrdinovia vo všetkých médiách autentickým spôsobom predstavujú svoje veľké sny a vyzývajú k ich podpore.

Chief Creative Officer: Bernd Fliesser
Creative Director: Alex Strimbeanu
Art Director: Razvan Mitoiu
Copywriter: Samo Marec, Andrei Gurau
Strategy: Martin Mlynárik, Ivana Váleková, Rado Ondřejíček, Marek Rajcsányi, Monika Štefúnová
Account Manager: Rastislav Kuttner, Andrea Bibeňová
Fotoproduction: Matúš Bence
Televízne a rozhlasové spoty vznikli v spolupráci s PROTOS Production.