Iveta Radičová vstúpila do volebnej kampane v Petržalke: Podporila Pavla Nechalu

Iveta Radičová vstúpila do volebnej kampane v Petržalke: Podporila Pavla Nechalu

Vysokoškolská profesorka a bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová ukončila svoje mlčanie v tohtoročných komunálnych voľbách. Vo videu podporila na starostu Petržalky nezávislého kandidáta, právnika a spolupracovníka Transparency International Pavla Nechalu.


„Je čistý, čestný, charakterný a sú za ním skutky... Je málo ľudí, za ktorých by som dala ruku do ohňa. Byť Petržalčan, svoj hlas dám Palovi Nechalovi," vyhlásila o nezávislom kandidátovi Iveta Radičová.

Pavel Nechala je známym kritikom šafárenia súčasného starostu Petržalky Vladimíra Bajana. Bajan pritom v komunálnej a slovenskej politike nie je žiadnym nováčikom, vstupoval do nej už po boku Vladimíra Mečiara, kedy stál napríklad pri vyhodení Karola Ježíka zo Smeny kritizujúcej v roku 1992 HZDS.

„Podpora Ivety Radičovej ma nesmierne teší a rovnako aj zaväzuje, aby som urobil maximum pre rozvoj Petržalky," hovorí Nechala. „Nikdy som nebol členom žiadnej politickej strany a ani za žiadnu nekandidujem – ani za poslanca, nestoja za mnou žiadne finančné skupiny. Celú kampaň si financujem sám a prostredníctvom príspevkov od Petržalčanov," dodáva nezávislý kandidát na starostu Petržalky Pavel Nechala.

Iveta Radičová sa pripojila k viacerým známym osobnostiam, ktoré si dali za cieľ zvoliť Nechalu za nového starostu najväčšej bratislavskej mestskej časti. Medzi ne patrí napríklad vysokoškolská pedagogička na Univerzite Komenského a predsedníčka Správnej rady Transparency International Slovensko Emília Sičáková - Beblavá či spisovateľ a publicista, šéfredaktor webu Mono.sk Pavel Sibyla.

Pre viac informácií o podporovateľoch Pavla Nechalu, jeho volebnom programe a pre správy z kampane navštívte web Pavla Nechalu Petrzalka2014.sk, alebo Pavla Nechalu na Facebooku.