4ka po šibenici pred Telekomom prišla s balónikmi do O2

4ka po šibenici pred Telekomom prišla s balónikmi do O2 Foto: Swan

S čím príde 4ka pred Orange?


V zahraničí sú známe reklamné poťahovačky medzi Mercedesom a BMW či Burger Kingom a McDonald's. Kampaní, v ktorých sa priamo útočí na konkurenciu, nie je na Slovensku veľa. Tento druh tzv. guerilla marketingu využíva spoločnosť SWAN Mobile.

Minulý týždeň postavili šibenicu s hákom pred budovou Telekomu v Bratislave, tento týždeň prišli kuriéri do viacerých predajní O2 s bledomodrými balónikmi s logom 4ky a odkazom "So službou Moja 4ka platí jednotná cena 4 centy za 1 minútu, 1 SMS alebo 1 MB dát na Slovensku a v celej Európskej únii, kým v O2 so službou O2 Fér je minúta až za 13 centov len v rámci SR a ČR."

„Už druhýkrát touto formou poukazujeme na štyri zlá, ktoré podľa našich zistení trápia zákazníkov mobilných operátorov: viazanosť, skryté podmienky, obmedzená platnosť cien a výhodné podmienky len pre niektorých. Zdanlivo výhodné ponuky a ceny sú často nafúknuté viac, než naše balóny. A na pohľad férové podmienky pre zákazníka sú v skutočnosti až tak vysoko a vzdialené, že na ne dosiahnete ťažšie, ako na balóny pod stropom. Preto všetkých operátorov aj ich zákazníkov opäť vyzývame, aby vypustili vzduch z telefónnych účtov a pridali sa k odboju za lacné volania a dáta," povedal riaditeľ divízie obchodu a marketingu SWAN Mobile Peter Helexa.

„Úprimne, nemali sme veľmi čas sa tým zaoberať, keďže my sa radšej venujeme svojim zákazníkom. Mimochodom, za celý deň sa nikto z nich na stropnú dekoráciu ani len neopýtal. Bude to asi tým, že k nám chodia za obsahom, kvalitou, top službami a starostlivosťou. Každý balónik raz praskne," reagovala hovorkyňa O2 Martina Jamrichová.

Reprofoto

Minulý týždeň 4ka postavila so šibenicou zaútočila na nový produkt Telekomu ľudového operátora Jura, ktorý v aktuálnej kampani vyzdvyhuje, že nevyžaduje žiadnu viazanosť a rovnaké podmienky ponúka všetkým používateľom služby. „Ej bisťu, až tak ich naše nízke ceny a vlastný signál v každej dedine napajedili? S Jurom členovia družiny iba za 2 centy vytáčajú a SMS-ky posielajú. Šibeničiari by skôr zlepšovaním svojich služieb a pokrytia mali do svojho košiara dievky a junákov lákať. Ale za vkusný dar každým pádom pekne ďakujem, lebo doposiaľ som nemal kam klobásky vešať," reagoval ironicky Telekom, ktorý reagoval aj tak, že postavy v krojoch z jej kampane okolo šibenice tancovali.