Trump v novom posmešnom spote útočí na Clintonovú

Proti kontroverznému spotu a zobrazeniu Putina sa ohradil aj Kremeľ.

 Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump v posmešnom videu spochybnil schopnosť demokratickej kandidátky na prezidentku Hillary Clintonovej čeliť oponentom Spojených štátov, akým je ruský prezident Vladimir Putin. Putin na nahrávke ľahko poráža svojho super v džude, zatiaľ čo Clintonová na ňom šteká ako psík.

"Keď je potrebné sa postaviť sa našim najtvrdším protivníkom, demokrati majú dokonalú odpoveď," hlási predvolebný spot, na ktorom je okrem Putina na žinienke aj maskovaný ozbrojenec.

Nahrávka Clintonovej pochádza z februárového predvolebného zhromaždenia v meste Reno v Nevade, kde Clintonová pri kritike republikánov vydávala zvuky podobajúce sa psiemu štekotu.
Video končí záberom na smejúceho sa ruského prezidenta a konštatovaním, že Spojené štáty nepotrebujú byť terčom vtipov.

Server CNN News pripomenul, že Trump už v minulosti vyjadril rešpekt k ruskému prezidentovi, čím sa odchýlil od tradičných republikánskych postojov.

"Videl som ten spot, ale neviem, či ho videl i Vladimír Putin. Náš postoj k nemu je negatívny," vyhlásil dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"Je verejným tajomstvom, že démonizovanie Ruska a čohokoľvek, čo je s Ruskom spojené, je charakteristickým rysom americkej predvolebnej kampane. Boli by sme radi, ak by (americký) volebný proces prebiehal bez odkazov na našu krajinu," dodal Peskov.