Za hranolmi s červenou kravatou je politická kampaň

Za hranolmi s červenou kravatou je politická kampaň

Niekoľko drevených hranolov so zavesenou červenou kravatou už majú autora. Nové hranoly sa objavili v predvolebnom spote kandidáta za poslana Žilinského samosprávneho kraja.

 


V pondelok ráno sa na viacerých frekventovaných miestach v Žiline objavili pomerne vysoké drevené hranoly s červenmi kravatami. „Nikto sa k hranolom a kravatám nehlási, hliadka ich odstráni," citovalo Sme.sk náčelníka mestskej polície v Žiline Milana Šamaja.

 

Po tom, ako sa informácia o hranoloch objavila vo viacerých médiách, Martin Kapitulík kandidát na poslanca VÚC za koalíciu KDH, SDKÚ, SaS a Most zverejnil svoje nové predvolené video s názvom Predstavenie – hranoly v Žiline. Hranoly sú hlavným prvkom jeho predvolebného boja - kritiky poslancov strany Smer, ktorí majú v žilinskej samospráve väčšinové zastúpenie.

"Volám sa Martin Kapitulík a predstavujem vám typického väčšinového poslanca Žilinského samosprávneho kraja. Niektorí ste o ňom počuli, niektorí ho dokonca aj videli a poniektorí ho aj volili," začína svoj spot kandidát na poslanca ukazujúc na hranol, vedľa ktorého stojí. „Jeho typickým znakom je červená kravata. Stojí tam, kde ho postavia, sedí tam, kde ho posadia, hlasuje tak, ako mu povedia," pokračuje Kapitulík.

Mestská polícia hranoly v meste vyhodnotila ako porušenie všeobecne záväzného nariadenia mesta. Na toho, kto ich po meste rozložil, čaká pokuta.