Poliakom sa nepáči, že ich česká reklama zobrazuje ako podvodníkov

 Poliakom sa nepáči, že ich česká reklama zobrazuje ako podvodníkov Reprofoto

Poliaci požadujú stiahnuť českú reklamu, uráža ich.

 


T-mobile v Čechách má už tradične vtipné reklamné spoty, do ktorých obsadzujú známych českých hercov. Tento rok si v reklame českého operátora zahral herec Ivan Trojan. Ten je na horách s triedou na bežkách, pričom keď prejde hranice, vybehne naňho poľský podomový predavač s naozaj všestrannou ponukou a s atrapou telefónu ho oberie o jeho vlastný.

 

Poľské veľvyslanectvo poslalo oficiálne protest „proti hanobeniu Poliakov v českej reklame mobilného operátora, ktorý prezentuje Poliakov ako zlodejov a podvodníkov," upozorňuje poľský web pb.pl.

Veľvyslankyňa v Poľsku Grazyna Bernatowiczová šéfovi českého T-mobile v liste píše: "Som presvedčená, že to je v rozpore so všetkými zásadami reklamy, mediálnej etiky a dobrého vkusu, ale zo všetkého najviac to narúša dobré poľsko-české vzťahy, ktoré sa snažia budovať ľudia na oboch stranách hranice." Veľvyslankyňa požaduje okamžite stiahnutie reklamy z televíznej obrazovky aj zo sociálnych sietí.

Pod článkami o reklame aj na sociálnej sieti pribúdajú rozhorčené reakcie hlavne Poliakov.

Spoločnosť T-mobile podľa Českého rozhlasu odmietla protest komentovať.

V diskusii na facebooku spoločnosť T-Mobile v reakcii pre dotknutých diskutérov napísala, že kampane T-mobilu sú postavené na irónii a humore, ak sa niekoho týmto humorom dotkli, že sa ospravedlňujú.

Pred dvomi rokmi mal český T-Mobile reklamu so „slovinským trénerom Zadarom Volaničom," ktorá bola na podobnom princípe.

Aktualizácia 21:40: T-Mobile pozastavil reklamu, ktorá urážala Poliakov