Nejlepším hercom v reklame sa stal Ivan Trojan

  

Nejvíce ocenění v soutěži reklamní kreativity Prima Zlatá pecka získaly agentury TRIAD Advertising, Havas Worldwide, Saatchi&Saatchi a Wiktor Leo Burnett. Celkem bylo uděleno 25 cen. Nejoblíbenějším hercem v reklamě se stal Ivan Trojan před Tomášem Jeřábkem. Ocenění dnes v pražském klubu Lávka předala Asociace českých reklamních agentur a marketingové asociace.

Herce a herečky v reklamě hodnotilo celkem 10.014 respondentů Českého národního panelu starších 15 let, a to v premiérových reklamách, ve kterých účinkují. Mezi pět nejúspěšnějších se dále dostali Hynek Čermák, Jiří Bartoška a Tomáš Měcháček.

"Jejich výkon je herecký výkon. A někdy i velice dobře honorovaný. Takže to musí být dobří herci. A oni jsou. A spolu se scenáristy z toho dělají v miniatuře pro diváky čím dál, tím více věci vtipné nebo k zamyšlení," řekl ČTK bývalý prezident Herecké asociace Jiří Hromada.

Letošní soutěže Prima Zlatá pecka se zúčastnilo 40 agentur a zadavatelů z ČR a ze Slovenska. Novinkou letošního ročníku byla Cena akademické poroty Vysoké školy kreativní komunikace, kterou získala agentura TRIAD Advetising za projekt 17. November.

V kategorii product placement bodovaly Komerční banka ve vyhledávací hudební soutěži G2 Band Academy, dále společnost Mall v Diváckých zprávách a Raifeisenbank v seriálu Labyrint II.

Soutěž kreativity Prima Zlatá pecka 23 let přináší každoročně vyhodnocení těch nejlepších českých a slovenských reklam a nejlepších reklam s celebritou. Porotu tvoří osobnosti z uměleckých a odborných oborů v čele s čestným předsedou poroty Martinem Štěpánkem. V porotách hodnotili mimo jiné režiséři F.A. Brabec, Milan Cieslar, hudebník Zdenek Merta, producent Rudolf Biermann, střihač Jan Mattlach, Hana Halvorsen Banks, Tomáš Jindříšek a další.