Do kín prišiel Mulan: Hlavná hrdinka o svoju hereckú rolu bojovala celý rok (VIDEO)

Príbeh o legendárnej Mulan nie je iba príbeh bojovníčky, ktorá celý život kráčala za uznaním a rešpektom v starovekej Číne. Je to príbeh o čínskej kultúre a čínskom bojovom umení, navyše so skvelým hereckým obsadením.

 

Už 4. septembra príde do kín legendárna Mulan z dielne štúdia Disney. Hraný film je remakom veľmi úspešného rovnomenného animovaného príbehu o odvážnej Mulan, najstaršej dcére váženého cisárskeho bojovníka.

Mulan sa po tom, čo čínsky cisár vydá nariadenie, že každý muž z rodiny musí ísť brániť krajinu pred bojovnými kočovníkmi zo severu, vyberá plniť povinnosť služby v cisárskej armáde namiesto svojho chorého otca. V prestrojení za muža prekonáva nástrahy na každom kroku svojej cesty a učí sa využívať svoju vnútornú silu a svoj skutočný potenciál. Táto epická cesta z nej robí nielen váženého a rešpektovaného bojovníka, ale vyslúži si aj rešpekt vďačného národa… A, samozrejme, aj jej hrdého otca.

Oscarová režisérka a náročný casting na hlavnú rolu

V štúdiu Disney padlo rozhodnutie, že pôjde o hraný film, ktorý sa nakrúcal predovšetkým v exteriéroch v Číne a na Novom Zélande. Réžie sa chopila oscarová Niki Caro, a to najmä pre jej nevšednú schopnosť ponoru do kultúry iných krajín. Režisérka sa presadila najmä snímkami Pán veľrýb a McFarland: Útek pred chudobou. Niki Caro bola ponukou režírovať tento epický príbeh doslovne nadšená. „Postava Mulan je pre fanúšikov dôležitá pre svoju povahu. Je to svedomitá dcéra a milujúca a odvážna ľudská bytosť, no je aj zraniteľná a omylná. Keďže vystupuje prezlečená za muža, nemôže využívať svoje zvyčajné schopnosti, no nemôže sa ani spoľahnúť na surovú silu. Využíva teda dôvtip, pohotové reakcie a silnú vôľu, aby prekonala mnohé výzvy a porazila naozaj hrozivého nepriateľa,“ povedala.

Nasledoval náročný casting na hlavnú rolu, ktorý trval až jeden rok. Po celosvetovom výbere ju dostala herečka Yifei Liu známa z filmov zakázané kráľovstvo či Once Upon a Time. Okrem nej v snímke uvidíte hercov ako Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story, Ip Man), Tzi Ma (Rozlúčka, Tichý Američan), Jason Scott Lee (Tiger a drak: Meč osudu, Žoldnier: Légia skazy), Yoson An (MEG: Hrozba z hlbín, Tiger a drak: Meč osudu), Ron Yuan (Marco Polo, Účtovník), Rosalind Chao (Plus One, Star Trek: Hlboký vesmír deväť), Nelson Lee (All Saints, I Was a Simple Man), Cheng Pei-Pei (Tyger a drak, Chvenie), Gong Li (Gejša, Vyveste červené lampióny) či Jet Li (Chrám Šaolinu, Smrtonosná zbraň 4).