Rusi sa bavia porovnávaním fotografií Putinovej kancelárie

Rusi sa bavia hľadaním rozdielov na rôznych fotografiách z kancelárie prezidenta Vladimira Putina, píše ruský portál Meduza. Všetko začalo, keď informačný server Projekt tento mesiac napísal, že v snahe utajiť aktuálne miesto svojho pobytu si Putin nechal zariadiť dve úplne rovnaké pracovne - jednu blízko Moskvy a druhú na brehu Čierneho mora, kde má prázdninovú rezidenciu.

Prezidentský hovorca Dmitrij Peskov správu nazval "informačným útokom". "Prezident každodenne verejne vystupuje. Žiadne identické kancelárie neexistujú, prezident používa mnoho kancelárií v rôznych mestách a vy ich všetky vidíte," uviedol Peskov.

 

Lenže Peskov svojim komentárom tých, čo "informačný útok" rozdúchavajú, nezastavil, skôr naopak. Ľudia totiž teraz publikujú na sociálnych sieťach dvojice fotografií zobrazujúci Putinovu kancelária (či kancelárie) a ukazujúci rozdiely.

 


Jeden z užívateľov na twitteri si napríklad všimol, že vypínač vedľa dverí je na dvoch fotografiách, ktoré inak zobrazujú až do najmenších detailov rovnaké zariadenie, umiestnený trochu inak. Ďalší upozorňovali napríklad na rozdiely vo vzore na podlahe alebo na to, že na jednej fotografii siahajú vlajky za sediacim Putinom až k zemi, zatiaľ čo inde končí ich dolný okraj nad podlahou.