Blaha sa čuduje, ako sa môže človek obesiť teplákovou bundou na posteli, súdny lekár mu to vysvetľuje

Poslanec Ľuboš Blaha sa politicky priživuje na Lučanského samovražde. Tvrdí, že obesenie v leže odporuje fyzike. Súdny lekár Peter Kováč popiera jeho nezmysly.

Ľuboš Blaha napísal:

...Neviem si celkom predstaviť, ako sa človek môže obesiť ležiac na posteli, ani ako sa môže obesiť kľačiac pri posteli. Odporuje to učebným osnovám fyziky tretieho ročníku na základnej škole. Ale samozrejme - v Denníku N v tom majú jasno. Fyzika-nefyzika, Lučanský sa obesil ležmo.
To viete, len tak si ležíte na posteli, práve ste sa vrátili z Chorvátska, aby ste sa sám prihlásili na polícii, cvičíte, udržujete sa v kondícii, podľa psychológa nemáte samovražedné sklony a chcete sa obhajovať proti falošným obvineniam...
Ale jedného dňa len tak z kratochvíle zoberiete teplákovú bundu a ako si tak ležíte, tak sa obesíte. Ani sa k tomu postaviť nepotrebujete, až taký ste superman. Toto nám chcú vážne nahovoriť?
Len pripomínam včerajší šokujúci status manželky Milana Lučanského, ktorá generála videla, keď umieral v nemocnici. Ako tvrdí, krk jej manžela bol po smrti čistý.
Čiže Milan Lučanský sa podľa vlády nielenže uškrtil sám ležmo na posteli, prípadne kľačiac pri posteli (podľa toho, ktorej lži uveríte), ale navyše to urobil tak zázračne, že na krku nezanechal ani stopy.
 

Známy súdny lekár Peter Kováč na to reaguje: