Richard Sulík a Igor Matovič si posielajú odkazy cez facebook

Napätie medzi premiérom a ministrom hospodárstva pokračuje aj v po Novom roku. igor Matovič a Richard Sulík si posielajú odkazy cez médiá:

 

Igor Matovič napísal:

NIE JE DUBAJ AKO DUBAJ
Toto je už vrchol. Ústredný krízový štáb (ÚKŠ) ešte v polovičke novembra rozhodol, že v decembri ešte pred Vianocami urobíme 3 kolá plošného testovania, aby sme zabránili zbytočným úmrtiam a mimoriadnym škodám na ekonomike počas lockdownu ... aby sme zabránili prudkému nárastu chorých ľudí.

Následne vláda poverila ministra hospodárstva, aby urýchlene nakúpil potrebné testy. Nasledovala spŕška výhovoriek, ako to on urýchlene urobiť nemôže ... až prebehla prečudesná a podozrivá “súťaž” ... až nakoniec nakúpil testy bez akejkoľvek súťaže priamo od jednej firmy, čo od začiatku tvrdošijne tvrdil, že sa nedá.
Po predlhých 7 týždňoch (!) dnes konečne príde prvých 16% z pôvodne objednaných testov, respektíve 32% z upravenej objednávky. Strašná hanba a zlyhanie.
Dôsledky? Katastrova v nemocniciach. Tisícky mŕtvych ... ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade.
A tak, kým pán doktor Dubaj ako riaditeľ nemocnice v Nitre vedie tím zúfalých zdravotníkov, ktorí z posledných síl zachraňujú životy zbytočne nakazených ľudí ... pán minister “zaslúžene” oddychuje ... v Dubaji (?) #NemámSlov #KeďŽivotČlovekaJeČíslo

Richard Sulík napísal:

HLÁSIM SA Z BRATISLAVY

Začnem tým, že fyzická prítomnosť ministra hospodárstva na epidemiologickej situácii krajiny nič nezmení. Ak by to tak bolo, nešiel by som na dovolenku. Vianoce a Nový rok som trávil s rodinou v zahraničí, plne v súlade s platnými epidemiologickými pravidlami. Už som na Slovensku a spolu so mnou aj antigénové testy v sľúbenom termíne i počte. Počas sviatkov ma plnohodnotne zastúpil môj mimoradne schopný tím pod vedením Jána Oravca, ktorí by to robili rovnako či by som bol doma, alebo na Severnom póle. O tom je tímová práca. Týmto im ďakujem a úprimne ma mrzí, že je ich práca znevažovaná.
Ďalšie testy prídu na budúci týždeň, bude ich dosť a mojim prianím je, aby z nich bolo čo najviac negatívnych.