V seriáli Bodka si zahralo až 150 psíkov. Koľkí hrali Bodku, ktorý psík zomrel a kde sa seriál natáčal? (VIDEO)

V seriáli Bodka si zahralo až 150 psíkov. Koľkí hrali Bodku, ktorý psík zomrel a kde sa seriál natáčal? (VIDEO) Foto: JOJ

Seriál Bodka bude nielen o hercoch, ale aj o psoch. V hlavnej úlohe sa predstaví border kólia Bodka, no nebude to jediný chlpáč, ktorý sa postavil pred kamery.

 Bodka bude pravou rukou policajného vyšetrovateľa Šimona Malíka, ktorého si zahral Robo Jakab. Herec sám priznal, že sa učil od psa. Avšak trénovať musel aj štvornohý chlpáč.

 Okrem borderkólie Bodky si v seriáli zahrajú aj francúzsky buldoček Golem, vlkodav Starý Moj, vlčiak Derick a kocúr Hector.

 

​V seriáli Bodka sa pritom neukáže len jeden štvornohý chlpáč. "Celkovo je ich vyše 150," hovorí inštruktor. Môže sa to síce zdať veľa, no má to svoje opodstatnenie. "Každý pes má svoju úlohu, niektorí sú viacerí na jednu postavu, lebo ten dokáže to, ten niečo iné a postupne to skladáme," uzavrel inštruktor Juraj Ferko.Hlavná predstavitľka Bodka mal až 4 hereckých aktérov, hlavným bola Orina.

Jeden psík, vlčiaka Derricka počas obdobia natáčania zomrel.

Kráľovstvo psov a bydlisko Guru všetkých psov Starého Mójho je budova v mestskej časti Ružinov, ktorú neskôr opravili na bytové jednotky.

Nnatáčalo sa aj v štúdiu TV JOJ, vo vonkajších priestoroch Kuchajdy, v parku Nobelova, vo vilovej časti pod Slavínom, v centre Starého mesta, na nábreží Dunaja, či na hrade Korlátko. 

Odporúčame aj: JOJ prichádza s novým seriálom Bodka, prinášame podrobnosti (VIDEO)

 

Ako prezradil inštruktor psov Juraj Ferko, príprava pred kameru trvá aj dva roky. "Ja som bol ten, ktorý už na úplnom začiatku pripomienkoval scenáre. Škrtali sme akcie, ktoré boli nereálne a nahrádzali sme ich akciami, ktoré reálne boli," prezradil.

Medzi nereálne momenty patrí napríklad bitka psov či prejavy agresie voči človeku alebo psovi. "Niektoré sa napriek všetkému podarili. Napríklad vycerené zuby, vrčanie alebo štekanie," priblížil. Keďže však ide o psov, dokážu v niektorých momentoch prekvapiť. "Niekedy sme rátali s tým, že tie psy akciu nedajú a oni ju dali, akoby po nociach čítali scenáre," zavtipkoval Juraj Ferko.