Zomrela americká speváčka Mary Wilsonová (VIDEO)

Vo veku 76 rokov zomrela americká speváčka a spoluzakladateľka tria The Supremes Mary Wilsonová. Ku skupine patrila tiež Diana Rossová a Florence Ballardová a ich prvá pieseň s viac než miliónovým predajom bola skladba Where Did Our Love Go z roku 1964.

Dvanásť zo singlov tria sa umiestnilo na prvých rebríčkoch hudobných hitparád. Wilsonová zostala členkou až do rozpadu The Supremes v roku 1977.

Zástupca Wilsonovej oznámil, že speváčka zomrela v pondelok vo svojom dome v nevadskom Hendersone. Príčinu smrti neuviedol, povedal len, že Wilsonová zomrela náhle.

Trio nahrávalo v štúdiu Motown. Jeho zakladateľ Berry Gordy o Wilsonovej povedal, že to bola "priekopníčka", ktorá bude chýbať. "Bol som na Mary vždy hrdý. Bola to osobitá hviezda, ktorá roky pracovala na odkaze The Supremes," povedal.

Wilsonová sa podieľala na nahrávkach všetkých 12 hitparádových jedničiek, ktoré trio nahralo v rokoch 1964-1969. Rossová v roku 1970 začala sólovú kariéru a stala sa svetovou hviezdou. Ballardová zomrela v roku 1976 vo veku 32 rokov.