RTVS predstaví nové trendy v bývaní v relácii Ako bývať, ako žiť

Na obrazovky RTVS prichádza nový desaťdielny magazín, ktorý predstaví aktuálne trendy v bývaní, architektúre a dizajne. Programom bude divákov sprevádzať slovenský dizajnér Michal Staško.

 

Nový magazín prinesie v každej epizóde ukážky čo najzaujímavejšej zmesi kreativity a šikovnosti u nás i v blízkom zahraničí. Zaujímavé nápady, realizácie či idey na konkrétnych vydarených a oceňovaných príkladoch v kombinácii s kreativitou moderátora a dizajnéra prinesie RTVS na obrazovky každú sobotu večer.

Okrem komplexných pohľadov na realizácie bytov či domov, prinesie dizajnér Michal Staško v každej epizóde aj jednoduchý návod na dizajnový kúsok do domácnosti, výnimočné riešenie čiastkového problému s bývaním – vydarenú rekonštrukciu prevádzky, ale aj interiérové riešenia jednotlivých izieb a miestností. Divákom predstaví aj HI – TECH - moderné riešenia a vychytávky pre domácnosť a na svoje si prídu aj tí, ktorí si chcú svojpomocne niečo vyrobiť z nepotrebných materiálov pomocou domáceho recyklovania.

Michal Staško sa venuje oblastiam produktového a priemyselného dizajnu, návrhom interiérov a dizajnu nábytku. Je držiteľom prestížnych ocenení ako REDDOT AWARD DESIGN, Krištáľové krídlo, Národnej ceny za produktový dizajn a bol nominovaný aj na German Design Award. Je členom Slovenskej asociácie interiérového dizajnu i členom poroty súťaží „Národná cena za dizajn“ a „Price for Design“.
Relácia Ako bývať, ako žiť nájde svoje miesto na obrazovkách Jednotky RTVS každú sobotu podvečer o 18.25 h. Prvú časť prinesie RTVS divákom už v sobotu 26. júna.