Pred budovou ČT demonštrujú stovky ľudí kvôli informovaniu o covide

Zhruba 300 až 400 ľudí demonštrovalo po 17.00 h pred budovou Českej televízie na Kavčích horách proti spôsobu informovania o covidovej kríze a za slobodu slova. Účastníci za zvuku sirén a pokrievok prešli od hlavnej budovy ČT k budove spravodajstva a späť. Akciu organizovala iniciatíva Otvoríme Česko - Chcípl pes.

Demonštrujúci prevolávali heslá: "Všetky klamári do žalára", "Prečo nám klamete?" alebo "Čo vám za to dali, aby ste nám klamali?" Rečníci na schodoch pred vchodom do budovy ČT spomínali údajne neobjektívne príspevky ČT k očkovaniu proti koronaviru a volali po vyváženom informovaní o epidémii. Účastníci mohli tiež na mieste podpisovať petíciu proti povinnému očkovaniu.

Otvoríme Česko - Chcípl pes v posledných dňoch organizuje sériu protestov. Hlavnou témou je odpor proti povinnému očkovaniu a reštriktívnym opatreniam v súvislosti s Covid-19. Už v sobotu sa zišlo v Brne na popud rovnakej iniciatívy zhruba 800 ľudí na demonštráciu proti povinnému očkovaniu. Pred týždňom demonštrovalo na Václavskom námestí okolo 5000 ľudí.