Markíza chystá špeciálne vysielanie: Celovečerné finále seriálu Oteckovia (FOTO)

Markíza chystá špeciálne vysielanie: Celovečerné finále seriálu Oteckovia (FOTO) Foto: Markíza

Televízia Markíza prinesie záverečný špeciál jedného z najúspešnejších seriálov slovenskej televíznej histórie v stredu 31. augusta 2022 ako darček pre divákov pri príležitosti 26. narodenín trhového lídra.

Televízia Markíza oslávi v stredu 31. augusta 2022 už svoje 26. narodeniny a v tento špeciálny deň si pre divákov prichystala niečo mimoriadne. Celovečerný záverečný špeciál rodinného seriálového hitu Oteckovia, ktorí si získal srdcia divákov všetkých vekových kategórií. Uzavrú sa v ňom osudy všetkých jeho obľúbených hrdinov, diváci sa môžu tešiť aj na veľký návrat viacerých postáv, ktoré sa v poslednej sérii z deja vytratili.

Diváci TV Markíza mohli sledovať príbehy najobľúbenejších slovenských oteckov takmer štyri a pol roka, od 1. januára 2022 do 10. júna 2022, každý pracovný podvečer o 17:55 hod. Celkovo si vychutnali 772 štandardných epizód rozdelených do piatich sérií a štyri vianočné špeciály. Seriál odštartoval so štvoricou oteckov, ktorých stvárňovali Marek Fašiang, Braňo Deák, Vlado Kobielsky a Filip Tůma, a okamžite sa stali doslova miláčikmi národa.

Foto: Markíza

Veľkej popularite sa tešili aj ich seriálové rodiny, ktoré tvorili ďalšie silné herecké mená ako Zuzana Mauréry, Monika Hilmerová, Dominika Kavaschová, Eva Pavlíková, Zuzana Porubjaková, Natália Puklušová, Mária Bartalos, Roman Poláčik, či Jana Kovalčíková. Oteckovia objavili aj množstvo skvelých detských hereckých talentov ako Oliver Oswald, Maroš Baňas, Karina Qayumová, Zuzana Kraváriková, Tobias Král, Izabela Gavorníková, Jakub Horák, či Laura Gavaldová.

Neskôr sa herecká zostava seriálu rozrástla aj o Jána Koleníka, Kristínu Turjanovú, Pavla Topoľského, Dávida Hartla, Braňa Mosného, Barboru Švidraňovú, Gabrielu Dzuríkovú, či Alžbetu Bartošovú, v poslednej sérii dej oživila nová rodina Veselých, ktorú reprezentovali Daniel Žulčák alebo Andrea Bučko.

O popularite Oteckov svedčí aj zisk štyroch diváckych ocenení Osobnosť televíznej obrazovky (OTO). V rokoch 2018 a 2020 sa Oteckovia stali najlepším dramatickým seriálom roka a herci Vladimír Kobielsky a Zuzana Mauréry si v roku 2018 odniesli sošky OTO za najlepšie herecké výkony. V tom istom roku sa medzi najlepších troch hercov a herečky prebojovali aj Ján Koleník a Mária Bartalos. Seriálová Sisa – Dominika Kavaschová, získala cenu OTO v kategórii najlepšia herečka v roku 2019.

V celovečernom finále seriálu sa diváci opäť môžu tešiť aj na postavy, ktoré už seriál medzičasom opustili, ako napríklad Alex (Braňo Deák), Ema (Jana Kovalčíková), Sisa (Dominika Kavaschová), či Max (Tobias Král).

OTECKOVIA - FINÁLE (streda 31. augusta 2022 o 20:30 hod. na TV Markíza)

Oteckovia pripravia Tomášovi (Marek Fašiang) prekvapenie a zorganizujú mu rozlúčku so slobodou. Tá sa im však poriadne vymkne spod kontroly!
Julka (Laura Gavaldová) sa veľmi túži opäť stretnúť s Maxom (Tobias Král) ale bojí sa, že Beckerovci (Braňo Deák a Jana Kovalčíková) nestihnú lietadlo a na svadbu neprídu... Naplnia sa jej obavy?
Lucia (Monika Hilmerová) je z Lukyho (Oliver Oswald) a Terky (Kristína Sisková) nešťastná. Nechcú totiž žiť spolu ako jedna rodina. Terkin pôrod však zamieša nečakane karty...
Gréta (Alžbeta Bartošová) začína byť poriadne nervózna! Obrad má byť každú chvíľu a Tomáš stále neprišiel domov... Bude sa konať svadba alebo nie?
• Kreatívna producentka: Soňa Čermáková Uličná
• Výkonná producentka: Ivana Luknárová
• Producentka TV Markíza: Alexandra Dubovská
• Hlavná scenáristka: Katarína Mikulíková
• Hlavný storyliner: Gabriela Alexová
• Réžia: Matúš Libovič