Putinov hovorca Peskov navštívil oblasť bojov na východnej Ukrajine

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov navštívil Donbas, kde viedol školenie pre zástupcov médií a tlačových hovorcov. Podľa agentúry TASS to uviedol zástupca šéfa ruskej prezidentskej kancelárie Sergej Kirijenko.

"Vďaka Dmitrijovi Sergejevičovi, ktorý sa práve dnes v noci vrátil z Luhanska, kde viedol školiaci program pre zástupcov médií a tlačových služieb Luhanskej a Doneckej ľudovej republiky," uviedol Kirijenko. Dodal, že Peskov sa už vrátil späť.

Dvojicu separatistických republík na východe Ukrajiny anektovalo Rusko spolu so Záporožskou a Chersonskou oblasťou koncom septembra po pseudoreferendoch, ktoré Kyjev aj Západ označil za neplatné.

Peskovova návšteva prichádza po tom, čo Moskva v utorok informovala o inšpekcii ministra obrany Sergeja Šojgua ruských vojsk na Ukrajine. Presné miesto Šojguovej návštevy nezverejnila.

Peskov podľa TASS dnes po návrate uviedol, že Donbas "časom" navštívi sám prezident Vladimír Putin. Konkrétne plány takejto cesty ale podľa neho zatiaľ neexistujú.