Do kín prichádza očakávaný Spider-Man: Cez paralelné svety, prinášame podrobnosti (VIDEO)

Do kín prichádza očakávaný Spider-Man: Cez paralelné svety, prinášame podrobnosti (VIDEO) Foto z filmu Spider-Man: Cez paralelné svety

Od inovatívnych vizionárov a tvorcov oskarového filmu Spider - Man: Paralelné svety prichádza netrpezlivo očakávaný Spider Man: Cez paralelné svety, druhé pokračovanie trilógie Milesa Moralesa v Pavúčom multiverze.

Miles Morales sa opäť vidí s Gwen Stacy a z domovského Brooklynu je katapultovaný cez Multiverzum, kde sa stretáva s tímom Spider-ľudí, ktorých úlohou je chrániť jeho existenciu. Keď sa však hrdinovia sporia, ako si poradiť s novou hrozbou, Miles sa ocitne v súboji s ostatnými Pavúkmi a musí prehodnotiť, čo znamená byť hrdinom, aby mohol zachrániť ľudí, ktorých najviac miluje. Každý môže nosiť masku, ale až to, ako ju nosíš, z teba robí hrdinu.

Tím tvorcov filmu Spider-Man: Cez paralelné svety opäť rozšíri ldefiníciu animovaného rozprávania so zavedením ešte vzrušujúcejších vizuálnych štýlov, vychádzajúcich z komiksovej estetiky vytvorenej pre prvý film. Vytvorili tak úplne jedinečný vzhľad a charakteristiku nových postáv a iných dimenzií pavúčieho metaverza. Film Spider-Man: Cez paralelné svety vytvorili režisérske trio Joaquim Dos Santos, Kemp Powersa Justin K. Thompson, so scenárom podľa Marvel Comics, ktorý napísali PhilLord, Christopher Millera David Callaham.

Producentsky film zastrešili Avi Arad, Amy Pascal, Phil Lord, Christopher Miller a Christina Steinberg. Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Aditya Sood a Brian Bendis sú výkonní producenti. Hlasy postavám prepožičali Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry,Luna Lauren Velez, Jake Johnson, Jason Schwartzman, Issa Rae, Karan Soni, Daniel Kaluuya a Oscar Isaac.

O čom bude nový Spider-Man?

Spider-Man: Cez paralelné svety pokračuje v zobrazovaní dobrodružstiev mladého hrdinu Milesa Moralesa, napoly černocha, napoly Portoričana, ktorého prvýkrát v komikse predstavili autori Brian Michael Bendis a Sara Pichelli v roku 2011. Na čele tímu, ktorý filmovo spracoval túto novú časť, je brilantné oskarové duo phil Lord a Chris Miller (Spider-Man: Paralelné svety, Oblačno, miestami fašírky, LEGO film), scenárista Dave Callahan (Wonder Woman 1984, Shang Chi a legenda o desiatich prsteňoch) a režiséri Joaquim Dos Santos (režisér/výkonný producent The Legenda Korry, Avatar: Posledný vládca vetra a Voltron: Legendárny Ochranca), Kemp Powers (oskarová nominácia za spoluréžiu/scenár Duša) a Justin K. Thompson (dizajn produkcie prvého filmu o Spider-Verze a dvoch filmov Oblačno).

“Každý z našich nových režisérov priniesol niečo jedinečné, osobnú silnú stránku alebo úplne odlišný pohľad na vec,” hovorí Lord. “Určite sme chceli znásobiť to, čím bol prvý film výnimočný a neublížiť mu. Cieľom bolo, aby to bolo super zábavné, ale zároveň ísť hlbšie do Milesovej vnútornej motivácie, čo je náročné na vyrastaní v jeho rodine a na ceste k tomu, aby sa stal svojím plnohodnotným ja, a nejako sa vysporiadal s tým, že si chce byť so svojou rodinou blízky, no zároveň túži po nezávislosti ako každý mladý dospievajúci človek.”