Finále šou Ruža pre nevestu prevalcovalo JOJkársky event SOWA

Reality šou Ruža pre nevestu dospela v piatok 2. júna 2023 na obrazovkách televízie Markíza do svojho veľkého finále. Záverečnú premiérovú epizódu sledovali státisíce divákov a v cieľovej skupine 12-54 sa stala suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V tejto komerčnej cieľovej skupine dosiahlo vyvrcholenie Ruže pre nevestu druhý najvyšší rating 5,4% a rovnako aj druhý najlepší podiel na trhu 22,0%.
Víťazkou šou Ruža pre nevestu sa napokon stala Petrana Galatea Oráčová. Práve ju si Tomáš Tarr zvolil za svoju vyvolenú, ktorá mu z 18 dievčat učarovala najviac. Finále sledovalo v piatok 316-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

V sobotu 3. júna 2023 sa suverénne najsledovanejším programom dňa v komerčnej cieľovej skupine 12-54 stala slovenská premiéra úspešnej českej komédie Po čem muži touží 2 zaznamenala rating 6,0% a nadpriemerný trhový podiel 25,0%. Konkurenčný priamy prenos eventu SOWA Social Awards Slovakia na TV Joj výrazne zaostal, keď oslovil iba 9,5 % z divákov pri obrazovkách.

Hviezdne obsadený kinohit s Annou Polívkovou a Jiřím Langmajerom v hlavných úlohách si na Markíze pozrelo celkovo 277-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v čase vysielania zasiahol až 514-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Údaje poskytla TV Markíza. Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Reach je uvedený s podmienkou tri minúty a viac. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA