Ďuriš Nicholsonová zverejnila otvorený list arcibiskupovi, vyčíta mu Kollára (CELÉ ZNENIE) Zdroj: Facebook Lucia Ď. Nicholsonová

Predsedníčka strany Jablko Lucia Ďuriš Nicholsonová zverejnila otvorený list arcibiskupovi Zvolenskému, v ktorom ho kritizuje za Borisa Kollára:

Vážený pán arcibiskup Zvolenský,

z médií som sa dozvedela, že pri slávnostnom odhalení súsošia vierozvestcov Cyrila a Metoda na Bratislavskom hrade chcete mať po svojom boku predsedu parlamentu Borisa Kollára.

Vo svojej službe Bohu ste iste zaneprázdnený a venujete sa dôležitejším veciam ako sledovaniu káuz druhého najvyššieho ústavného činiteľa. Možno takto uniklo vašej pozornosti niekoľko podstatných detailov z jeho života, ktoré svedčia o tom, že hodnoty a charakter predsedu parlamentu sú v príkrom rozpore s božími prikázaniami aj so všetkým, k čomu vediete v kázňach svoje ovečky.

Dovoľte mi, aby som vám pripomenula, že:

1) Boris Kollár písal 15-násť ročnému dievčaťu správy s textom Pomilujem si ťa. Vyšukám ťa.

2) Boris Kollár písal obscénne správy transgender modelke Paris Nemc, od ktorej chcel s (najväčšou pravdepodobnosťou) nemanželský sex.
3) Boris Kollár sa oficiálne priznal k 12-tim deťom s 10-timi ženami, aktuálne čaká 13-te dieťa s 11-tou ženou a médiá mu prisudzujú otcovtsvo ďalších dvoch detí od ďalších dvoch matiek. Pokiaľ je z verejných zdrojov známe, ani jeden zväzok s ani jednou ženou nie je požehnaný Bohom, ani len miestnym poslancom.
4) Boris Kollár zbil matku svojich dvoch synov. Verejne vyhlásil, že si to zaslúžila a urobil by to znovu.

Vážený pán arcibiskup Zvolenský, nie je to tak dávno, čo mladý pomätenec zavraždil v centre Bratislavy dvoch nevinných mladých chlapcov - Juraja a Matúša. Váš kolega, trnavský arcibiskup Orosch, vtedy medzi veriacimi šíril obežník, v ktorom pochyboval nad nevinnosťou Juraja a Matúša za to, že chodili do bratislavského podniku Tepláreň tak ako desaťtisíce ich rovesníkov.

Povedzte mi, pán arcibiskup, ako môžu cirkevní hodnostári z jednej cirkvi na jednej strane spochybňovať nevinnosť obetí vraždy z nenávisti a na druhej strane si vybrať za pobočníka pri oficiálnej udalosti niekoho ako je Boris Kollár?

Na oficiálnu udalosť, pri ktorej budete stáť a modliť sa pri predsedovi parlamentu Kollárovi, sa bude upínať množstvo očí vašich blížnych, vašich veriacich. Medzi nimi sú bezpochyby aj ženy, ktoré sú bité, týrané a čelia domácemu násiliu od svojich partnerov. Pre ne ste často viac ako spovedník a obracajú sa na vás častejšie ako na linku dôvery.

Aký signál vyšlete týmto ženám, keď sa pri súsoší Cyrila a Metoda odfotíte s Borisom Kollárom, ktorý sa verejne priznal, že zbil ženu a urobil by to znova?

Chcem Vás požiadať, aby ste prehodnotili, s kým si pri oficiálnej príležitosti potrasiete pravicou a prežehnáte sa pri spoločnej modlitbe. Verím, že cirkev má už dosť vlastných škandálov a nepotrebuje, aby sa jej cirkevní hodnostári prezentovali s Borisom Kollárom, ktorý žiada sex od mladistvej, trans gender modelky a bez výčitiek svedomia vykričí do sveta, že zbil ženu a pokojne to urobí znova.

S úctou,

Lucia Ďuriš Nicholsonová