Mediálny magnát Rupert Murdoch má novú priateľku, bývalú vedkyňu

Mediálny magnát Rupert Murdoch má novú priateľku. Informácia vyšla najavo len štyri mesiace po tom, čo náhle zrušil zasnúbenie s rozhlasovou moderátorkou Ann Lesley Smithovou, napísal britský denník The Guardian. Deväťdesiatdvaročný Američan austrálskeho pôvodu teraz chodí so šesťdesiatšesťročnou Jelenou Žukovovou, ktorú stretol na rodinnej stretnutí organizovanom jeho exmanželkou Wendi Dengovou. Žukovová je pôvodom z Ruska, ale vyše 30 rokov žije v Spojených štátoch.

S Dengovou, ktorá sa narodila v Číne, má Murdoch veľmi dobré vzťahy. Exmanželka ho často pozýva na rodinné akcie, kde sú aj ich dcéry Chloe a Grace. Pár sa rozviedol v roku 2013 po 14 rokoch manželstva.

Po stretnutí na rodinnej oslave Murdoch pozval Žukovovú na rande a teraz spolu už niekoľko týždňov križujú Stredozemné more a ich vzťah je vážny, uviedol britský denník. Na snímkach z dovolenky na luxusnej lodi vyzerá mediálny magnát uvoľnene a spokojne, konštatoval britský bulvárny denník The Daily Mail, ktorý zverejnil aj fotografiu páru.

Mediálny magnát bol ženatý štyrikrát, okrem iného aj s herečkou a modelkou Jerry Hallovou. Žukovová je bývalou vedkyňou, ktorá bola vydatá za v Rusku narodeného britského miliardára Alexandra Žukova. Dcéra Žukovovej Darja bola až do roku 2018 manželkou ruského oligarchu a bývalého majiteľa futbalového klubu Chelsea Romana Abramoviča.