Murdoch sa piatykrát oženil

93-ročný mediálny magnát Rupert Murdoch sa piatykrát oženil, vo svojej kalifornskej vinici si v sobotu vzal 67-ročnú bývalú molekulárnu biologičku Jelenu Žukovovú. Informovali o tom dnes svetové médiá.

Americký magnát austrálskeho pôvodu bol ženatý štyrikrát, naposledy s herečkou a modelkou Jerry Hallovou. S predchádzajúcou ženou Wendi Dengovou bol Murdoch 14 rokov, majú spolu dve dcéry a rozviedli sa v roku 2013. Miliardár, ktorý je považovaný za jedného z najvplyvnejších ľudí sveta, má celkom šesť potomkov.

O Murdochovom vzťahu so Žukovovou sa špekulovalo odvtedy, čo magnát vlani v apríli prekvapivo odvolal svoje zásnuby s modelkou a bývalou policajnou kaplankou Ann Lesley Smithovou. So svojou súčasnou manželkou sa zasnúbil tento rok na jar.

Vlani na jeseň Murdoch odstúpil z čela správnych rád svojich spoločností Fox Corp a News Corp. Ukončil tak zhruba sedemdesiatročnú kariéru, počas ktorej vybudoval mediálne impérium siahajúce od Austrálie po Spojené štáty. Patrí do neho okrem iného americká televízna sieť Fox, britský denník The Times, britský bulvárny denník The Sun či americký finančný denník The Wall Street Journal (WSJ).