Porotkyne v Pečie celé Slovensko: Majú za sebou štúdium u Madoninej cukrárky, život v Emirátoch aj úspešné knihy (FOTO)

Porotkyne v Pečie celé Slovensko: Majú za sebou štúdium u Madoninej cukrárky, život v Emirátoch aj úspešné knihy (FOTO) Foto: RTVS

Prísne, no láskavé, vždy ochotné poradiť a pomôcť súťažiacim a motivovať ich k lepším výkonom. Porotkyne šou Pečie celé Slovensko sú odborníčky na slovo vzaté.

Porotkyňa Petra Tóthová

Petra Tóthová je cake designerka, umelecká cukrárka, ktorá sa špecializuje na výtvarne pôsobivé torty. Sladkému gastronomickému umeniu sa učila u anglickej cukrárky Peggy Porschen, ktorej klientkou je aj speváčka Madonna, módna návrhárka Stella McCartney, ale aj Sting či Elton John. Veľkým hitom sa stala jej kniha Cukráreň Pety Tóthovej. Úspech mala aj jej kniha Sladké zdobenie

Petra Tthová študovala tiež v Spojených arabských emirátoch a Peru. Petra je expertkou na zdobenie, dáva si záležať nielen na chuti dezertov, ale aj ich celkovom vzhľade. Hodnotí veľmi prísne, no zároveň sa nehanbí prejaviť emócie. Je vtipná, prirodzená v komunikácii so súťažiacim, dokáže objektívne hodnotiť a dať súťažiacim užitočné rady. Zaujímajú ju netradičné postupy a exotické chute. Absolvovala množstvo kurzov v zahraničí, neustále sa vzdeláva.

Porotkyňa Jozefína Zaukolcová

Sympatická, zároveň však rázna a nekompromisná. Jožka Zaukolcová je autorkou viacerých cukrárskych kníh, ktoré sa u čitateľov a nadšencov pečenia stretli s obrovským úspechom, napríkad Čokoláda - Sladké umenie alebo Pečieme s Jožkou. Je to skúsená lektorka a pedagogička, ktorá odovzdáva svoje vedomosti a skúsenosti ďalej.

Je pripravená pomôcť a poradiť aj súťažiacim v šou Pečie celé Slovensko. S Petrou tvorí perfektný tím, spolu napísali aj aktuálny knižný hit Cukráreň - Dezerty, ktoré milujeme.

Jožka Zaukolcová je predsedníčkou Klubu cukrárov Slovenska, je cukrárskou autoritou, zároveň učí na strednej škole nádejných nových profesionálov. Orientuje sa na správne technologické postupy a tradičnejšie pečenie. Miluje prácu s čokoládou.