Big Brother Česko & Slovensko pozná meno víťaza (FOTO)

Big Brother Česko & Slovensko pozná meno víťaza (FOTO) Foto: Markíza

Po deviatich týždňoch sa definitívne zatvorili brány domu Big Brother. V napínavom finále diváci a diváčky hlasovaním v mobilnej aplikácii určili, že rozprávkovú výhru 100 000 eur si spomedzi finálovej pätice najviac zaslúži Stanislav Liška.

 Presne 13. novembra 2023 odštartoval na obrazovkách streamovacej služby Voyo a televízií Markíza a Doma najväčší sociálny experiment s názvom Big Brother Česko & Slovensko. Šestnástka spolubývajúcich sa nasťahovala do domu v bulharskej Sofii, aby zažili najväčšie dobrodružstvo svojho života. Počas pobytu museli čeliť najrôznejším výzvam, ktoré im zadával samotný „Veľký brat.“

Súťažiaci zažili množstvo drámy, zábavy či náročných misií, a to všetko pod drobnohľadom 58 kamier. Tí najvytrvalejší strávili v dome aj Vianoce a Nový rok. Ich počínanie mohli každý deň sledovať diváci v trojhodinovom popoludňajšom live streame na Voyo. Zostrihy toho najzaujímavejšieho, čo sa v dome odohralo, mohli diváci denne sledovať na Voyo a vo vysielaní TV Markíza. Spolubývajúci si každý týždeň spomedzi seba hlasovaním nominovali tých, ktorí by mali opustiť dom a rozhodujúce slovo mali vždy diváci a diváčky v mobilnej aplikácii, ktorí rozhodovali o tom, kto spomedzi nominovaných si bude musieť definitívne baliť kufre. Vyraďovacie priame prenosy vysielali každú sobotu Voyo a TV Doma.

V poslednom týždni zostalo v dome sedem spolubývajúcich a uplynulú stredu, tesne pred bránami finále, sa so šou rozlúčili Tarik Lukšija a Karolína Pištěková. Do absolútneho finále sa tak dostala pätica v zložení Barbara Hacsi, Katrin Slabá, Zoe Black, František Uvíra a Stanislav Liška. V dnešnom večernom poslednom priamom prenose, v sobotu 13. januára 2024, vyhlásil moderátor šou Míra Hejda meno definitívneho víťaza šou Big Brother Česko & Slovensko. Diváci a diváčky hlasovaním rozhodli, že šek na rozprávkových 100 000 eur a titul víťaza napokon skončil v rukách Stanislava Lišku.

„Som v šoku ako nikdy v živote. Myslím si, že mi to docvakne až zajtra, ale je to neuveriteľné a som za to veľmi vďačný. Bude to veľká oslava,“ povedal Standa bezprostredne po tom, čo sa dozvedel, že vo veľkom finále veľmi tesne porazil Zoe. „Pomerne značná časť výhry určite pôjde na nejakú oslavu. Potom by mi veľmi urobila radosť rekonštrukcia bytu. Taktiež nejaká investícia určite, nejaké kryptomeny a niečo by som si určite nechal uložené, aby som mohol žiť ako sa mi chce, a tiež by som si kúpil nejaké pekné oblečenie,“ povedal v priebehu šou ohľadom svojich plánov s možnou výhrou.

„Standovi určite pomohla k výhre jeho bezprostrednosť a humor. Možno aj Ella, vďaka ktorej ukázal svoje ozajstné city. Že ho tak vykoľají tlak finále bolo aj pre mňa veľkým prekvapením. Svoju výhru dlho spracovával aj po skončení prenosu,“ zhodnotil moderátor šou Míra Hejda.