Biely dom zaželal princeznej Kate, ktorá má rakovinu, nech sa plne uzdraví (VIDEO)

Biely dom zaželal princeznej Kate, ktorá má rakovinu, nech sa plne uzdraví (VIDEO) Ilustr. foto: Omediach.com

Biely dom spolu so zvyškom Spojených štátov myslí na britskú princeznú Kate, ktorá oznámila, že má rakovinu a podstupuje preventívnu chemoterapiu, a praje jej plné uzdravenie, uviedla dnes jeho hovorkyňa Karine Jean-Pierre.

Štyridsaťdvaročná Kate podvečer na videu, ktoré zverejnil Kensingtonský palác, oznámila svoju diagnózu. Jej vyjadrenie prišlo po týždňoch špekulácií o princezninom zdravotnom stave. V januári podstúpila bližšie nešpecifikovanú operáciu brucha a odvtedy sa neobjavovala na verejnosti.

"Táto správa nás nesmierne zarmútila. Je hrozná," uviedla Jean-Pierre, ktorá vyzvala na "rešpektovanie súkromia" princeznej z Walesu a jej rodiny.

Predstavitelia Bieleho domu sa podľa nej o diagnóze dozvedeli spoločne s celým svetom, keď Kate teraz rakovinu oznámila na videu. Manželka následníka britského trónu Williama od Vianoc nevystúpila na žiadnej oficiálnej akcii a v januári strávila dva týždne v nemocnici kvôli bližšie nespresnenej operácii brucha.

Odvtedy sa na sociálnych sieťach začali šíriť špekulácie o tom, čo s Kate v skutočnosti je. Prispel k nim aj incident z minulého týždňa, keď popredné svetové agentúry stiahli fotografiu princeznej s deťmi, ktorú zverejnil Kensingtonský palác, a to kvôli podozreniu, že s ňou bolo manipulované.

Kate neskôr na sieti X uviedla, že snímku upravila, a ospravedlnila sa za spôsobený zmätok. Cez víkend sa Kate prvýkrát objavila na verejnosti pri farmárskom obchode vo Windsore, vyplýva z videa, ktoré zverejnil bulvárny denník The Sun. Britské médiá aj agentúry ale varovali, že ani tieto zábery zrejme neupokoja konšpiračné teórie, ktoré zachvátili sociálne siete. Bližšie nespresnenou rakovinou trpí aj britský kráľ Karol III., ktorý tiež podstupuje liečbu.