Zverejnili upútavku k filmu Prezidentka o Zuzane Čaputovej (VIDEO)

Zverejnili upútavku k filmu Prezidentka o Zuzane Čaputovej (VIDEO) Ilustr. foto: Facebook Z. Čaputová

Tvorcovia zverejnili teaser na časozberný dokument Prezidentka (v kinách od 31. októbra).

 

Prezidentka je unikátny časozberný dokument režiséra Mareka ŠUlíka zachytávajúci zákulisie pôsobenia prezidentky Zuzany Čaputovej v úrade, a to od zvolenia až po koniec mandátu. Premiéru mal na 28. Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava v hlavnej súťažnej sekcii Opus Bonum 25.10.2024.

„Od revolúcie sme nemali možnosť vidieť, ako vlastne politik naozaj pracuje,“ hovorí o motivácii nakrútiť tento dokument scenárista a režisér Marek Šulík. Intímny portrét prvej slovenskej prezidentky je prierezom piatich turbulentných rokov, a to aj v situáciách kam sa novinári a iné kamery nedostali. „Nakrúcal som 261 dní a okrem 352 hodín vlastného materiálu sme spracovávali desiatky hodín archívneho materiálu rôzneho pôvodu,“ dodáva Šulík. Každodenná pracovná agenda, výnimočné situácie, tlak politických oponentov, rozhodnutia hlavy štátu, osobné prežívanie politiky i materstva - to všetko uvidíme vo filme Prezidentka.

Po premiére na 28. medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava (25.10.2024) dokument zamieri na festival Jeden svet (27.10.2024) a následne do slovenských kín (31.10.2024). Za filmom stojí spoločnosť Hitchhiker Cinema v koprodukcii s českou distribučnou spoločnosťou Aerofilms, Slovenskou televíziou a rozhlasom, Českou televíziou a spoločnosťou filmotras.