Izraelský úder v Bejrúte zasiahol kanceláriu proiránskej televíznej stanice Al-Majadín

Terčom izraelského vzdušného úderu v Bejrúte sa večer stala kancelária libanonskej televíznej stanice Al-Majadín, ktorá bola predtým evakuovaná. Podľa agentúry AFP to uviedla táto proiránska stanica na svojom webe. Zničenie jej kancelárie umiestnenej v niekoľkopodlažnej budove potvrdili aj agentúre Reuters libanonské bezpečnostné zdroje. Hizballáh medzitým vyhlásil, že zasiahol vojenský objekt pri Tel Avive. Izrael sa k incidentom zatiaľ nevyjadril.

Libanonská tlačová agentúra NNA v stredu večer informovala o ďalších izraelských vzdušných úderoch na južnom predmestí Bejrútu, ktoré je považované za baštu militantného proiránskeho hnutia. "Nepriateľské bezpilotné lietadlo udrelo na byt v štvrti Džináh, blízko bývalého sídla iránskeho veľvyslanectva," uviedla NNA. Ďalšie údery podľa nej izraelské letectvo uskutočnilo vo štvrtiach Uzáí a Hárit Hrajk, kde udrelo aj v minulých dňoch.

Hizballáh medzitým oznámil, že jeho rakety pri presnom údere zasiahli továreň na vojenské zbrane na predmestí Tel Avivu. Izraelská armáda to priamo nepotvrdila, ale informovala o zásahu jednej zo štyroch rakiet, ktoré boli dnes vypálené z Libanonu bez toho, aby upresnila miesto, kde sa tak stalo. Ostatné tri rakety boli podľa nej buď zostrelené, alebo dopadli na voľné priestranstvo.