Nová záhrada sa vracia na JOJ aj s novinkami. Prinášame podrobnosti

Nová záhrada sa vracia na JOJ aj s novinkami. Prinášame podrobnosti Foto: JOJ

Televízia JOJ chystá návrat relácie Naša záhrada.


"Martin Čurda a Fero Laššák, vaši obľúbení špecialisti na všetko, čo je zelené, sa na obrazovky televízie JOJ vrátia už prvú nedeľu po Veľkej noci v premiérových epizódach relácie Nová záhrada," oznámila televízia.

Čurda a Laššák už v predstihu behajú po celom Slovensku a pracujú na prerábkach záhrad. "Budú vás inšpirovať k tomu, aby ste aspoň malú zmenu urobili aj vo svojej záhrade."
Relácia bnebude len na obrazovke, novinky a postrehy bude prinášať aj na web. "Chceli by pomôcť aj tým, ktorí sa nedostanú do výberu v reláciách. Odborníci budú radiť aj odpovedať na otázky divákov."
Premiéru bude mať Nová záhrada prvú nedeľu po Veľkej noci.

Kto sú moderátori?

FRANTIŠEK LAŠŠÁK - záhradný realizátor má 39 rokov, je dvanásť rokov ženatý a kým v detstve v jeho rodine prevládali muži, v jeho vlastnej prevládajú naopak ženy - manželka Vladimíra, dcéry Laura a Paula. Fero je Martinov dokonalý protiklad, aj keď v práci to nie je vidno. Vyštudoval ekonómiu, napriek tomu sa so svojim priateľom zo „základky" dal dokopy, aby začali realizovať projekty záhrad. Oslovilo ho najmä to, že táto práca je stále kreatívna a kĺbená s navrhnutým nápadom, aktuálnou dostupnosťou, teoretickými možnosťami a zároveň s praktickou stránkou. S Martinom sa stretol už na základnej škole, neskôr na gymnáziu, v jednej triede, aj lavici. Práve tu mu Martin „otvoril oči" a ukázal krásy záhrad.

MARTIN ČURDA - záhradný architekt, chcel byť odmalička veterinár. Počas života však objavil v sebe skrytý talent a rozhodol sa, že touto cestou nakoniec nepôjde. Prihlásil sa na talentové skúšky na záhradnú architektúru na univerzite v Nitre. A vyplatilo sa: Martin uspel a teraz je z neho úspešný záhradný architekt, ktorý sa práci odovzdá telom i dušou. Možno aj vďaka tomu je Martin vo svojom odbore taký úspešný. Na záhradnej architektúre sa mu páči práve to, že dokáže zmeniť maličký kúsok našej planéty na zelenú oázu. Práci sa venuje často doslova od svitu do mrku, no našťastie má tolerantnú partnerku aj deti. Na prvý pohľad veľký sympaťák vie byť aj poriadne uštipačný a sarkastický.