Do kín príde film o Belmondovi od jeho syna

Začiatkom mája sa v kinách objaví celovečerný portrét obľúbeného filmového a divadelného herca Jeana-Paula Belmonda, ktorý práve oslavuje 83 rokov. Legendárny "Bebel" sa v ňom vracia na miesta, kde vznikali jeho najslávnejšie filmy. Spolu s ním a jeho synom Paulom navštívia diváci Rio De Janeiro, Paríž, Rím a francúzsku Riviéru.

"Slávnostné uvedenie dokumentu bude 5. mája v pražskom kine Lucerna, následne film vstúpi do širokej distribúcie pod značkou beverly - matus distribution.
Belmondo je okrem iného držiteľom Zlatej palmy z Cannes za celoživotné dielo.

Snímka s originálnym názvom Belmondo par Belmondo (Belmondo Belmondom) je postavená na rozhovoroch otca a syna v miestach, kde umelec točil niektoré svoje najslávnejšie filmy. Hercovi sa darí prekonávať dôsledky mozgovej mŕtvice, ktorá ho postihla v roku 2001. "O svojom živote som nikdy žiadny dokument robiť nechcel. Urobil som to, pretože ide o syna. Urobili sme to ako rozhovor. S nikým iným by to nešlo. Len on to mohol urobiť, "vysvetlil Belmondo vznik tohto filmu. Pri natáčaní mal vraj zvlášť pekné pocity v Brazílii, kde kedysi nakrúcal film Muž z Ria. Stretol sa aj s niektorými bývalými kolegami a kolegyňami, napríklad s Ursulou Andressovou.

Českí filmoví fanúšikovia mohli naposledy v kinách vidieť jeho film z roku 2008 Muž a jeho pes.