ČT odvysiela všetky zápasy Eura aj prenos z českého tréningu

ČT odvysiela všetky zápasy Eura aj prenos z českého tréningu

 

 

Všech 51 utkání, přímý přenos z tréninku českých reprezentantů i úvodní koncert odvysílá Česká televize z fotbalového mistrovství Evropy.

Všechny zápasy až na jeden budou přenášeny živě. Kromě toho uvidí diváci také dokumentární pořady. Euro ve Francii začne 10. června, ale fotbalový program ČT začíná již ode dneška připomenutím slavných zápasů české a československé reprezentace na evropských šampionátech. ČTK to dnes oznámila Karolína Blinková z tiskového oddělení ČT.

 

V rámci Eura odvysílá ČT přes 255 hodin. "Máme připravena dvě studia, ve Francii i Praze, a navíc další desítky hodin doplňkového programu čítajícího třeba přímý přenos zahajovacího koncertu Davida Guetty, přímý přenos z otevřeného tréninku české fotbalové reprezentace nebo dokumenty nahlížející do dějiště šampionátu i historie národního mužstva," sdělil výkonný ředitel stanice ČT sport Jiří Ponikelský.

Většina zápasů, celkem 45, bude v programu ČT sport a zbytek na ČT 2. Ze záznamu uvidí diváci pouze duel mezi Rumunskem a Albánií. Francouzské a pražské studio ČT nabídnou rozbory utkání, rozhovory s trenéry i hráči a také hosty, mezi nimiž budou bývalí fotbalisté se zkušenostmi z dřívějších šampionátů.

"Pozvali jsme například Zdeňka Nehodu, Tomáše Ujfalušiho, Vladimíra Šmicera, Pavla Kuku, Radoslava Látala a Jozefa Chovance. A chybět nebude ani naše osvědčená sestava stálých expertů, kterými jsou Luděk Zelenka, Pavel Karoch, Erich Brabec a Petr Švancara," uvedl moderátor pražského studia David Kozohorský.

Jako komentátoři zápasů se ve Francii představí Jaromír Bosák a Vlastimil Vlášek, v roli spolukomentátora bude také Martin Hyský. Průvodcem francouzským studiem bude vedoucí fotbalového vysílání ČT Pavel Čapek, kterého doplní bývalý reprezentant a semifinalista Eura 2004 Zdeněk Grygera.