Po Hríbovi rečnil na straníckej konferencii aj Havran

Po Hríbovi rečnil na straníckej konferencii aj Havran Reprofoto SKOK

Pred dvoma týždňami mala strana SKOK v Bratislave programovú konferenciu. Medzi rečníkmi, ktorých pozvala, bol aj publicista a moderátor relácie Večera s Havranom na RTVS Michal Havran.

 


Minulý týždeň vystúpil s prejavom na programovej konferencii strany SaS aj novinár Štefan Hríb. Havran bol na konferencii týždeň predtým. Video s názormi Havrana zverejnila strana v týchto dňoch.

 

Viac: Hríb na konferencii SaS: Neviem, či SaS budem voliť aj nabudúce

Prečo prijal Havran pozvanie na politickú akciu? „Ja veľmi rád prídem tam, kde ma pozvú ako externého hosťa povedať to, čo si myslím o stave slovenskej spoločnosti a to, čo by sa dalo so slovenskou spoločnosťou ešte urobiť," povedal Havran.

Za najväčší problém Slovenska považuje redistribúciu bohatstva a redistribúciu prosperity. „Sú tu generácie ľudí, ktorí si síce oddreli všetky ekonomické reformy, ale v skutočnosti nemajú pocit, že by boli účastní tej prosperity, ktorá prišla. Ja to vždy rád kdekoľvek na akomkoľvek fóre zopakujem, pretože sa mi zdá dôležité apelovať na politikov všetkých druhov, aby si túto vec uvedomili a pochopili, že Slovensko musí nastúpiť nielen na prosperitu rastu, ale predovšetkým na cestu redistribúcie bohatstva, aby sme uchovali sociálny zmier. To nie je žiadna komunistická myšlienka, je to niečo, čo umožňuje ľuďom v krajine byť účastný na plodoch svojej práce," povedal Havran.

Havran sa v minulosti pokúsil aj o politickú kariéru, v roku 2009 neúspešne kandidoval za europoslanca za občiansko-liberálnu stranu Liga.

Podľa posledného prieskumu verejnej mienky agentúry Focus by stranu SKOK volilo 0,1 percent opýtaných.

Strana sa pochválila účasťou Havrana na ich konferencii sponzorovaným statusom na facebooku.