Z Plus 7 dní odchádza šéfka oddelenia politiky - má inú predstavu o autorskej slobode

Z Plus 7 dní odchádza šéfka oddelenia politiky - má inú predstavu o autorskej slobode Ilustr.foto: Plus 7 dní

Z týždenníka Plus 7 dní podľa informácií Omédiách.com odchádza jedna z hlavných redaktoriek Katarína Šelestiaková, ktorá je zároveň aj vedúcou oddelenia politiky v týždenníku.

 

 

Šelestiaková, ktorá dlhé roky písala články, reportáže a rozhovory na vnútropolitické oddelenie, odchádza z týždenníka na konci júna.

„Dôvod môjho odchodu som oznámila pánovi Petrovi Mertusovi (riaditeľ vydavateľstva News and Media Holding, pod ktoré patrí Plus 7 dní – pozn.red.)," potvrdila odchod Šelestiaková pre Omédiách.com. Z vydavateľstva sa rozhodla odísť sama. „Vzhľadom k tomu, že môj pohľad na autorskú slobodu nie je totožný s jeho pohľadom, považujem za seriózne z pozície vedúcej politiky odísť. Zároveň si vážim prácu šéfredaktorky Nancy Zavodskej a celého tímu Plus 7 dní, ktorý sa snaží poukazovať na aktuálne spoločenské problémy v súlade s etickým kódexom NMH," povedala novinárka.

Odporúčame aj: Zástupca šéfredaktora Trendu bude šéfovať Parlamentným listom

V čom sa rozchádza jej pohľad na „autorskú slobodu" s pohľadom Mertusa nekonkretizovala. „Rozhovor s pánom Mertusom bol dôverný a preto nepovažujem za korektné zverejňovať interné informácie. Nebolo by to korektné ani voči Nancy Zavodskej, ktorá sa snaží viesť redakciu maximálne profesionálne a nezávislé," dodala.

Požiadali sme o stanovisko aj šéfa vydavateľstva, ktoré patrí finančnej skupine Penta. "Pani Šelestiaková odchádza z týždenníka na vlastnú žiadosť, jej nástupkyňa/nástupca zatiaľ nie je známa/-y. Iné personálne zmeny neplánujeme," napísala Zuzana Chalupová, zodpovedná za komunikáciu vo vydavateľstve News and Media Holding.

Náhradníka alebo náhradníčku za Šelestiakovú na pozíciu vedúcej oddelenia politiky hľadá vydavateľstvo cez inzerát na Profesii.