Nový Čas má nového majiteľa, Ringier predal aj ďalšie tituly

Nový Čas má nového majiteľa, Ringier predal aj ďalšie tituly Ilustr.foto: Nový Čas

 Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia (RAS) predalo Nový Čas a rozhodlo sa odpredať ďalšie printové tituly, medzi kupujúcimi je aj vydavateľstvo Penty.

Podľa dobre informovaného zdroja Omédiách.com najčítanejší denník na Slovensku Nový Čas bude mať nového majiteľa. Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia sa dnes dohodlo na odpredaji denníka spoločnosti FPD Media finančníka Antona Siekela. Vydavateľstvo informácie Omédiách.com potvrdilo. Kúpno-predajná dohoda zahrňuje okrem denníka Nový Čas aj týždenník Nový Čas Nedeľa, ako aj ich online rozšírenia.

Vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia predalo aj ďalšie tituly – niekoľko magazínov kúpilo vydavateľstvo finančnej skupiny Penta News and Media Holding – ide napríklad o magazíny Nový Čas pre ženy, Život ako aj mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, EVA, Madam EVA, GEO a AUTO BILD, spolu so všetkými ich online rozšíreniami.

Naopak RAS od News and Media Holding kúpil web Aktuálne.sk. Ten vo februári preriedil redakciu, má minimum autorských článkov, zverejňuje hlavne agentúrne správy a články z iných titulov vydavateľstva. Aktuálne. sk bude presmerovaná na spravodajský web Aktuality.sk, redakčníý tím Aktuality.sk sa zvýši.

RAS predáva printy, ale posilňuje pozíciu v online, kupuje okrem Aktuálne.sk aj weby Autobazar.eu a Topreality.sk.

Informáciu o zmenách vo vydavateľstve Ringier Axel Springer SR prináša web Omédiách.com ako prvý.

Vydavateľstvo Publishing House, ktoré patrí do finančnej skupiny FPD CORPORATION finančníka Antona Siekela a ktoré získalo Nový Čas, pôsobí na Slovensku aj v Česku. Na Slovensku vydáva regionálny Žilinský večerník, Kysucký večerník, Záhorák a minulý rok získalo časopis Break od vydavateľstva News and Media Holding. Má však aj spoluprácu s vydavateľstvom Mafra Slovakia, ktoré pred rokmi kúpil Andrej Babiš. Publishing House je od septembra minulého roku regionálnym obchodným zastúpením spoločnosti Mafra Slovakia.

Aktualizácia o 14:10: Vydavateľstvo RAS pre Omédiách.com potvrdilo zmeny: „Predávame náš denník a tlačené magazíny s cieľom ešte viac zvýrazniť profil nášho portfólia, ako vedúceho digitálneho vydavateľstva na Slovensku. Autobazar.eu, TopReality.sk, ako aj doména Aktualne.sk dokonale zapadajú do nášho portfólia a dokazujú konzistentnosť napĺňania našej stratégie," povedal pre Omédiách.com Milan Dubec CEO Ringier Axel Springer Slovakia.

V kontexte odpredaja, nie je podľa neho plánované žiadne znižovanie počtu zamestnancov, ani rušenie redakcií.

Predajná transakcia portfólia tlačených novín podlieha schváleniu zo strany kompetentných orgánov v oblasti kontroly fúzií. Uzavretie oboch transakcií sa očakáva v polovici roka 2018.

Očakáva sa, ž k dokončeniu akvizície Topreality.sk a Autobazar.eu dôjde vo štvrtom štvrťroku 2017.

"Transakcia je pre NMH ďalší dôležitý krok k posilneniu líderskej pozície v printovom, aj upevneniu svojej pozície v online mediálnom segmente na slovenskom trhu. Jej úspešné dokončenie je podmienené splnením odkladacích podmienok," reaguje na podpísanie dohody vydavateľstvo NMH.
Hodnotu transakcie sa zmluvné strany rozhodli nezverejniť.

 Ak Vás zaujíma zákulisie médií sledujte nás aj na facebooku.